MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Primula obconica

6611 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

primula_obconica1.jpg

Naam: Primula obconica Nederlandse naam: Primula, sleutelbloem, kegelsleutelbloem Herkomst: China Familie: Primulaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Gefilterd zonlicht. In een koele ruimte (12-15°C) houdt de bloei langer aan. In de zomer kan hij buiten staan.

Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. In een verwarmde ruimte zet je de plant best op een schaal met vochtig grind. Gebruik bij voorkeur onthard water.


Algemeen: Deze primula wordt zo'n 30 cm hoog en breed en heeft vrij platte, 2.5 cm grote bloemen met een geel oog en kleuren die variëren van wit tot roze en paars.. De gezaagde bladeren zijn elliptisch en lichtgroen. De bladeren contrasteren mooi met de bloemen.

Primula's als kamerplant vallen onder de categorie 'cadeauplanten'. Wat verzorging betreft hoef je aan deze planten geen schuldgevoel of complex over te houden als ze doodgaan. Ze worden meestal vervangen of weggegooid na de bloei.

Goed om weten: het blad bevat primine, een stof die bij sommige mensen allergische reacties kan veroorzaken. Veel van de gekweekte soorten zijn echter 'priminevrij'.

Problemen: Als het blad geel wordt kan dit wijzen op een te droge en te warme standplaats. Het kan ook veroorzaakt worden door te hard gietwater.

Lees ook:
Primula malacoides
Primula Polyanthus-groep

KLIK HIER  voor inspiratietips

 
 primula obconica 1.jpg 
primula_obconica_b.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen