MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Primula Polyanthus-groep

1221 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

primula_vulgaris_2.jpg

Naam: Primula Polyanthus-groep Nederlandse naam: Sleutelbloem, Primula, Herkomst: kruisingen russen P. elatior en P. veris Familie: Primulaceae Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Op een koele (12-15°C) plaats houdt de bloei langer aan. Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. Gebruik bij voorkeur onthard water.


Algemeen: Primula's vragen een frisse standplaats en zijn daarom minder geschikt als kamerplant. Deze veelkleurige voorjaarsbloeier is ideaal voor potten en bloembakken op een winterterras. Primula's bloeien van winter tot voorjaar met dichte schermen, met grote, platte bloemen in alle kleuren behalve groen. Het zijn kruisingen tussen P.elatior en P.veris en ze zijn al sinds de 17de eeuw in cultuur.

Goed om weten: Sommige primula's (zoals Primula obconica) bevatten de stof primine, die een allergische reactie kan veroorzaken.

Problemen: Als het blad geel wordt kan dit wijzen op een te droge en warme standplaats. Het  kan ook veroorzaakt worden door te hard gietwater.

Lees ook:
Primula malacoides
Primula obconica

primula.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen