MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Private Plots

638 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Private Plots 2007


Op 8 september 2007 werden de winnaars bekend gemaakt van de Internationale Tuinarchitectuur competitie 'Best Private Plots07’. Hiervoor komen Private tuinen in aanmerking die de laatste tien jaar werden aangelegd. De criteria van de jury waren: design, artistieke kwaliteiten, gebruik van planten en materialen, link tussen binnen en buiten, ecologische aspecten enz. De wedstrijd stond open voor landschapsarchitecten, tuinarchitecten, designers, floristen, tuinaanleggers.

Meer info vind je op de WEBSITE

 

1. Eindwinnaar: Jane Sarah Bihr-de Salis- Zwitserland. Boundless Garden. Heeft een tuin grenzen nodig? De tuin loopt over in het achterliggende landschap enkel afgeschermd door 'strategisch' geplaatste hagen.

  clip_image001(985).jpgFoto: Bernhard Kägi

2. Tweede plaats: Ablinger, Vedral & Partner- Wenen-Oostenrijk Een smalle tuin met een toegang naar het huis op ene heuvel. Aan de westkant is water d link tussen huis en tuin. Het water loopt via een zwembad dat overloopt in een waterval en kanaaltjes naar een lager gelegen bassin.

clip_image002(88).jpgFoto: Gisela Erlacher

3. Derde plaats: Jonathan Bell- BBUK Studio Londen Een minimalistische tuin bij een huis  (Architect John Pawson) in het zuiden van Zweden. Ronde keien werden gerecupereerd en gebruikt voor de entree tot het huis. De entree wordt afgeboord met lindebomen.John Pawson). 

clip_image003(85).jpgFoto: Jonathan Bell 

clip_image004(38).jpgFoto: Jonathan Bell 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen