MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Professioneel advies, niet duur maar wel duurzaam !

372 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Welk budget je moet uittrekken voor de aanleg en/of onderhoud van de tuin valt moeilijk te zeggen. Veel hangt af van de persoonlijke verwachtingen, de omvang, de gebruikte materialen, … Heel belangrijk is om de wensen en prioriteiten op papier te plaatsen en die te (laten) vertalen in een goede planning. Je kan alles ineens laten uitvoeren, maar je kan ook stapsgewijs te werk gaan zonder hierbij afbreuk te doen aan het uiteindelijk beoogde eindresultaat. 

De factor tijd speelt in de tuin een voorname rol. Bomen en struiken hebben nu eenmaal tijd nodig om te kunnen uitgroeien. Wie snel resultaat wenst, kan onmiddellijk voor forse plantenmaten kiezen. Met kleinere maten gaat er wat meer tijd over vooraleer je hetzelfde beeld bekomt, maar scheelt het dan weer een aardige duit in de portemonnee. Dit is dus een kwestie van prioriteiten stellen. 

Of je nu voor grote of kleine planten kiest, voor het inzaaien van gazon of het leggen van grasmatten onder alle omstandigheden is een degelijk voorbereidend grondwerk van kapitaal belang. Je kan dit vergelijken met de fundering van een gebouw. Als daar niet of onvoldoende aandacht wordt aangeschonken, dan kunnen de gevolgen nefast zijn. Om een goed eindresultaat te bekomen moet de bodem in optimale conditie verkeren of worden gebracht. 

De professionele aanleg of het vakkundig onderhoud van de tuin wordt helaas nog te vaak geassocieerd met duur. Nochtans staat een vakman borg voor een duurzame aanpak en opvolging van het tuinproject en staat hij of zij u bovendien steeds bij met professioneel advies. Op lange termijn bekom je hier dan ook enkel maar voordelen mee. 

Aansluitend artikel:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen