MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hoe ratten en muizen bestrijden?

3790 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Door de zachte winters van de afgelopen jaren is de populatie van deze lastige knaagdieren sterk toegenomen. Wanneer de temperaturen beginnen te dalen en naarmate het natter wordt in de tuin beginnen ze de weg naar binnen te vinden. Zo zul je ze bijvoorbeeld aantreffen in het kippenhok waar altijd wel iets te vinden is van granen, in uw tuinhuis, garage maar ook in de woning waar het heerlijk warm is.

Naast het knagen aan opgeslagen groenten zoals aardappelen, granen of andere lekkernijen kunnen ze ook schade aanrichten aan bijvoorbeeld isolatie. Een nestje bouwen in de isolatie lijkt een favoriete bezigheid en familie muis wordt zo al snel een niet te overziene groep van medebewoners die alsmaar meer eten nodige hebben en deze dan gaan zoeken in de onmiddellijke omgeving van de nestplaatsen. Een andere niet te vermijden overlast is de geur van de nesten. Deze kan scherp en doordringend zijn en zo al snel hun aanwezigheid verraden.

Voor het uitzetten van vallen zijn een aantal regeltjes. Zet vallen zoveel mogelijk op de vermoede loopplaatsen en nooit in het midden van een grote ruimte. Ze zullen zich meestal langs muren of kasten verplaatsen en niet voor de open ruimte kiezen. Het fabeltje van kaas is ook niet het beste middel om muizen te lokken. Kaas droogt immers veel te snel uit waardoor de geur na een paar uur niet meer echt attractief is. Een stukje chocolade of een beetje choco kan wonderen doen.

muisedialux160.jpg  rattenedialux160.jpg 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen