MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Red de bij met rozen

3531 x gelezen
BEST-select door BEST-select • Woensdag 11 Mei 2022 Volg BEST-select

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met BEST-select.

Bijen zijn belangrijk. Voor bloemen en planten, maar ook voor ons. Ze bestuiven fruitteelt, landbouwgewassen en wilde planten en hebben daardoor een belangrijke impact op onze voeding, onze kleren, onze medicijnen, ons leven. We kunnen niet zonder bijen, zoveel staat vast. Dus moeten we ze koesteren. Nu meer dan ooit – want ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Klaar voor een grootschalige reddingsactie?

Bij-zondere rozen

Voor de Week van de Bij gooien de zeventien Vlaamse sierboomkwekerijen van BEST-select hun rozen in de strijd. Rozen waar bijen spontaan van gaan buzzen. Waarvan ze de geur en kleur gewoonweg niet kunnen weerstaan. Zoals hun naam al laat vermoeden, zijn deze rozen letterlijk gemaakt voor de bij:


 

Bee Gold is een bij-zonder aantrekkelijk exemplaar: de gele bloemen hebben opvallende meeldraden en bloeien al vroeg in het seizoen. Ook de roze Mel Bee en rood-oranjeroze-gele Bee Proud vallen bij bijen in de smaak. Ze bloeien lang, zijn ziekteresistent en bijen kunnen er zich tegoed doen aan nectar, die ze nodig hebben om rond te blijven zoeven. En om het stuifmeel dat aan hun haartjes blijft plakken her en der te verspreiden.

Red de bij

Laat je tussen zondag 29 mei en zondag 5 juni van je bijenvriendelijkste kant zien en zet extra rozen in je straat, tuin of tuincentrum. Of breek een stuk van je terras open en maak een heuse bijenoase met rozen, holle stengels en bijenhotels. Zo geef je ze meteen een thuis boven én onder de grond – want (weetje!) maar liefst tachtig procent van de bijen leeft in de aarde.

Bewonder de rozen en zoek een verkooppunt in de buurt op bestselect.be
 

Lees verder op BEST-select »

3 reacties

  • Jannie K. Jannie K. Let er altijd op dat je planten koopt die niet met gif zijn opgekweekt! Anders gaan de bijen alsnog dood!
    Vrijdag 13 Mei 2022 om 08:33
  • Harold d. Harold d. Helaas zeer plaatselijk (in België) te koop en niet in Nederland.
    Vrijdag 13 Mei 2022 om 12:32
  • Ellen A. Ellen A. @Harold de Jong. Alle rozen waarvan de meeldraden zichtbaar zijn, zijn goed voor bijen. Mijn klimroos Guirlande d Amour gonst van de bijen.
    Vrijdag 13 Mei 2022 om 14:21

Log in om een reactie te plaatsen