MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Rhipsalidopsis - Paascactus

6051 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

rhipsalidopsis

 

rhipsalidopsis_b.jpg

Naam: Rhipsalidopsis

Nederlandse naam: paascactus

Familie: Cactaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht Gefilterd zonlicht op het warmste moment van de dag. Vermijd tocht. Wanneer de bloemknoppen zijn gevormd moet je temperatuurschommelingen en veranderingen in lichtinval of luchtvochtigheid vermijden!

Water: Matig water geven tijdens de groeiperiode. De aarde licht vochtig houden, zonder dat ze te vochtig wordt. In de winter en na de bloei minder water geven. Gebruik geen koud en hart water!

Algemeen: Epifytische cactus met afhangende, gekartelde stengels. Nauw verwant aan de Schlumbergera of kerstcactus. De klokvormige bloemen verschijnen in maart-april en zijn fel rood of paars gekleurd. Deze gemakkelijke kamerplant bloeit enkel wanneer hij een periode met winterrust heeft gehad op een koele (12-15°C) plaats.

Bijsluiter voor kamerplanten

2 reacties

  • I. O. I. O. Nergens kan ik een Paascactus te koop vinden. Niet fysiek en niet online. Zijn deze alleen te koop in bepaalde maanden? Mochten ze onbemind zijn geraakt en daardoor niet te koop zijn, is hier misschien iemand die stekjes (te koop) heeft ? Maandag 29 November 2021 om 18:51
  • Ellen A. Ellen A. Ik zag ze pas bij AH. Dat is dan wel de kerstversie. Maar volgens mij zijn ze regelmatig te koop hoor! Maandag 29 November 2021 om 22:12

Log in om een reactie te plaatsen