MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Rhipsalis 'Heidelberg'

1582 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

rhipsalis heidelberg

Naam: Rhipsalis 'Heidelberg'

Nederlandse naam: koraalcactus, biescactus, rotskoraal.

Familie: Cactaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Gebruik een voedzame potgrond. Ideale temp.: 18-21°C maar 5°C hoger of lager maakt niet uit.

Water: Tamelijk droog houden. Alleen in de groeiperiode regelmatig wat water geven. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen.

Algemeen: Rhipsalis is een makkelijk te houden plant die van nature groeit in Noord, Midden en Zuid-Amerika, maar ook in Afrika. Het is een vertplant en familie van de cactus maar Rhipsalis heeft geen stekels. Tijdens de zomermaanden kan hij buiten op het terras of op een balkon. Rhipsalis 'Heidelberg' heeft lange spaghetti-achtige bladeren. Hij doet het goed in een hangpot.

Trendy De Rhipsalis is een unieke verschijning in huis. Het trendy karakter komt door de ranke stengels die sterk lijken op ronde veters. Met de hangende bladeren en de roomkleurige,kleine bloemen is Rhipsalis een echte eyecatcher in iedere huiskamer. De ongeordende stijl van de plant geeft een warme en gezellige sfeer. De Rhipsalis is sinds een paar jaar ook verkrijgbaar in soorten met platte en zelfs behaarde bladeren.   

Tip: De Rhipsalis past uitstekend in elk interieur. Zorg voor een mooie aangepaste (best hoge) pot. Kan ook worden toegepast in hangpotten.

Om te vermeerderen laat je een jonge tak wortelen.

MEER INFO

Bijsluiter voor kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen