MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Rhodochiton atrosanguineus

6505 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

2222.png

Naam

 Rhodochiton arosanguineus

Familie

 Scrophulariaceae

Herkomst

 Mexico

Standplaats

 Een zonnige, warme plek.  Beschermen tegen koude wind en tocht.  Kan gebruikt worden als klimplant of in hangmanden.  Mits steunmateriaal in potten.  Kan tot 3m hoog groeien.

Bloei

 Fraaie buisvormige bloemen omgeven door een  klokvormige, roodpaarse kelk.  Nadat de bloemen zijn afgevallen blijven de roodpaarse  hoepeltjes van de schutblaadjes nog lang hangen.

Algemene kenmerken

 Van nature is dit een klimmende halfheester uit Mexico  maar in ons klimaat wordt Rhodochiton toegepast als  eenjarige klimplant en balkon- en terrasplant.  Vormt lange windende ranken die je kan leiden langs  steunstokken, trellis, klimrekken.  Regelmatig de groeischeuten toppen om de plant in vorm  te houden.  Het is een decoratieve terrasplant die een hele zomer  boeit met opvallende bloemen aan lange, hangende  bloemstelen en met fraaie hartvormige bladeren.

 ZAAIEN: in het voorjaar binnen zaaien in potten of trays  Zorg voor een constante temperatuur tussen 15-20°C.  Jonge plantjes verpotten en naar een iets koelere plek  brengen. De planten mogen pas naar buiten als de kans op  nachtvorst volledig verdwenen is.  De temperatuur 's nachts mag ook niet onder 5°C zakken.

 OPLETTEN voor aantasting van witte vlieg en spintmijten.

Verzorging

 Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen.   De grond mag wel niet constant vochtig blijven.  Gebruik goed doorlatende potgrond en zorg voor een  goede drainage.  Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat.   Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel.  Vermijd dat de plant langdurig met zijn wortels vochtig  staat.  Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig  kleine gietbeurten.

 Om te overwinteren de planten tijdig naar binnen brengen  en ze tijdens de winter een minimale temperatuur van 8°C  geven.

 rhodochiton.jpg

 rhodochiton340.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen