MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Robinia pseudoacacia `Frisia`(1)

2113 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Robinia pseudoacacia 'Frisia'

clip_image001(135).jpg

Naam

Robinia pseudoacacia 'Frisia'

FamilieFabaceae
HerkomstNederlandse selectie uit 1935

Hoogte

12-15 m.

Blad

heldergeel; zeer lang bladhoudend in het najaar. In de herfst worden de bladeren nog meer goudgeel. Het samengestelde blad is oneven geveerd en bestaat uit 9-19 goudgele blaadjes.

Bloemen

wit in hangende trossen; zelden voorkomend

Algemeen

Middelgrote, populaire boom met ronde tot ovale, half open kroon; de doornen aan de jonge twijgen zijn in het voorjaar opvallend rood. Deze boom is perfect geschikt als solitaire boom in een tuin of park. Ook geschikt voor gebruik in een voortuin die niet te klein is. Opvallend aan deze boom zijn naast het goudgele blad ook de wijnrode doorns aan de jonge twijgen die later bruin kleuren en de ruwe, diep gegroefde grijsbruine schors. Mooi combineerbaar met bijvoorbeeld siergrassen.

STANDPLAATS: Zonnig. Bij voorkeur op losse, open, frisse, iets leemhoudende goed doorlatende grond; ook op droge en arme, zowel op kalkrijke als iets zure, hogere gronden. Wortelt niet te diep en staat dus best op een ietwat beschutte plaats als bescherming tegen te felle stormwind. Op die manier vermijdt je ook takbreuk. Kan tegen verharding en hittereflectering van gebouwen; groeit niet en verankert slecht op bodems met vaste, ondoordringbare lagen, sterk verzuurde grond en grond met te hoge grondwaterstand.

SNOEIEN: Weinig snoei nodig. Na de winter dode takken wegsnoeien. Krooncorrecties kan je in juni uitvoeren. Je kan de boom ook knotten in november-december.

 robiniapseudoacaciafrisia.jpgrobiniafrisiablad1.jpg
Verkrijgbaar bij ondermeer :
• Damien Devos - Anzegem:www.damiendevos.be
• Boomkwekerij Jo De Martelaer - Uitbergen :www.hortusconclusus.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen