MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Rozentuin Coloma bestaat 20 jaar

1937 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

colona.jpg

Rozentuin Coloma bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd!

Dit jaar viert de internationale rozentuin Coloma haar 20ste verjaardag. Ter ere van deze verjaardag organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en het Cultuurcentrum Coloma, de Rozendagen onder de titel ‘Verborgen kunstschatten tussen de rozen’. In samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media wordt een selectie van prachtige kunstwerken tentoon gesteld in het kasteel Coloma.

Kunst in de bloemetjes

Ter ere van de 20ste verjaardag van Coloma, kan je in het kasteel een uitzonderlijke kunsttentoonstelling bezoeken met een 30-tal kunstwerken uit de collectie van de Vlaamse Gemeenschap met onder andere werken van Panamarenko en Roger Raveel. De eyecatchers van de tentoonstelling zijn het beeldhouwwerk ‘Ce qui est beau’ van Johan Creten en het olieverfschilderij ‘Dame in het zwart’ van Geert Reusens. Deze kunstwerken zullen er letterlijk in de bloemen worden gezet door topfloristen Françoise Vandonink en Stefan Roosen. Een unieke gelegenheid om het prachtige werk van dit topduo eens van dichtbij te bewonderen.  Els Stubbe, van de afdeling Kunsten, zal instaan als curator van deze tentoonstelling.

Internationale rozentuin

Coloma is een van de grootste rozentuinen in Europa. Je kan er rozen uit 28 landen van over de hele wereld (Australië, China, Japan,…) bewonderen. 2,2 ha geuren en kleuren, dat is Coloma. Je krijgt er meer dan 3.200 rozenvariëteiten te zien. Met een gemiddelde van 20 planten per variëteit en minstens zes bloemen per plant, bloeien er jaarlijks in het domein zowat 380.000 bloemen. De rozentuin maakt bovendien deel uit van het park Coloma in Sint-Pieters-Leeuw, een formeel park dat deels werd omgevormd tot een park in Engelse landschapsstijl uit de 19de eeuw. Absoluut een bezoekje waard!

 

Praktische informatie: www.rozendagen.be

Rozendagen – 20 jaar Coloma Van 27 juni tot en met 6 juli 2015

Joseph Depauwstraat 25, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Tuin: Di. – Zo. van 10u. tot 20u., gesloten op maandag (onderhoud)

Vrije toegang

Tentoonstelling ‘Verborgen schatten tussen de rozen’ in Kasteel Coloma

Elke dag van 10u. tot 17u. Toegang: 10 euro (kinderen tot 12 j. gratis)

Online tickets: www.colomaspl.be

De tentoonstelling en tuin zijn beide toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen