MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Ruik de lente

712 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Heerlijke hyacint

In de eerste paar maanden van het jaar komen we vaak maar moeizaam op gang. Korte, donkere dagen en guur weer helpen daar vaak niet bij. Er is goed nieuws! In een handomdraai fleur je helemaal op dankzij de hyacint. Deze typische voorjaarbloem geeft met haar geur en kleur een winterdip geen kans. Ook al is het in februari nog winter, dankzij de hyacint ruik en voel je de lente!

hyacint_500.jpg

 
Geur en kleur Knalroze, donkerpaars, sereen wit of zachtgeel. Hoewel hyacinten in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, hebben ze allemaal één ding gemeen: een heerlijk zoete lenteparfum. Een voorjaarsboeket zonder hyacinten is haast ondenkbaar. Eén enkele hyacint is namelijk al in staat om een vleugje voorjaar in huis te brengen. Door de heerlijke geur vergeet je haast om goed naar de prachtige bloem te kijken. Niet voor niets staat de hyacint in de Victoriaanse bloementaal symbool voor schoonheid.

Makkelijk Hyacinten zijn verkrijgbaar als bloemen voor in de vaas en als plant voor binnen of buiten. Ze vragen nauwelijks verzorging. Wanneer je ze in een vaas zet, zorg er dan voor dat je de onderkant van de steel er niet helemaal afsnijdt. Juist uit dat gedeelte haalt de hyacint haar voeding om extra lang te bloeien. Wanneer het water in de vaas troebel wordt, kun je het beter verversen. Hyacinten in een pot, met de bloembol er nog aan, zijn minstens zo makkelijk. Je hoeft namelijk geen plantenvoeding te geven. Als de grond droog aanvoelt, geef je een slokje water.

Hyacinten zijn verkrijgbaar tot en met april.

Aansluitend artikel: Hyacint in beeld

hyacint_b.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen