MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Sansevieria kirkii Friends

3055 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

sansevieria kirkii friends

Naam: Sansevieria kirkii Friends - Vrouwentongen

Familie: Dracaenaceae

Standplaats: Sansevieria is ijzersterk en kan goed tegen droge warmte van de centrale verwarming. Verdraagt veel licht en zon. De plant niet koeler dan 10 graden Celsius zetten. Ze kan ook bloeien. 

Water: Verdraagt droge omstandigheden. Hoewel deze plant tot de familie der Dracaenaceae behoort, heeft ze veel eigenschappen gemeen met succulenten. Te veel water en te koud kan de plant fataal worden. Voeding is nauwelijks nodig. De zwaardvormige bladeren zijn vlezig. Bovendien hebben ze dikke wortelstokken of rhizomen en kunnen door die eigenschap prima water vasthouden. Hierdoor is de verzorging makkelijk.

Algemeen: Sansevieria kirkii Friends is voor het eerst op de markt geïntroduceerd in 2008. Hij is anders van plantopbouw dan de populaire vrouwentongen, ook wel bekend als Sansevieria trifasciata. Hoger dan 20 tot 30 centimeter wordt de plant niet. Die compacte groei maakt de plant vrijwel geschikt voor elk plekje, zolang de temperatuur niet lager dan 10 graden Celsius is. Bij een optimale verzorging – veel licht, af en toe water en voeding – groeit de plant als kool en maakt zij veel zijscheuten. Vandaar de naam ‘Friends’.

Soorten Er bestaan ongeveer 70 soorten Sansevieria en ze komen voornamelijk voor in de tropische en subtropische gebieden van de oude Wereld. In de Amerika's en Australië worden bijna geen Sansevieria’s gevonden. Groependie momenteel op de Nederlandse veilingen worden onderscheiden zijn S. trifasciata, S. cylindrica en Sansevieria overig.

Bijzonderheden Sansevieria heeft veel eigenschappen van een succulent.De zwaardvormige bladeren van Sansevieria zijn vlezig. Bovendien hebben ze dikke wortelstokken of rhizomen en kunnen door die eigenschap prima water vasthouden. Hierdoor is het product eenvoudig te verzorgen. Daarnaast staat de plant bekend om zijn luchtzuiverende werking.

Tip: De plant is bekend omwille van zijn luchtzuiverende werking.

De plant is vernoemd naar een 18e-eeuwse prins, Raimondo di Sangro uit San Severo in Italië.

Kenmerken: Bladplant Gemakkelijk

Bijsluiter voor kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen