Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Sansevieria - Vrouwentongen

sansevieria1.jpg

Naam: Sansevieria trifasciata

Nederlandse naam:  Vrouwentongen

Familie: Dracaenaceae

Herkomst: zuidelijk Afrika en Azië

Standplaats: Sansevieria is ijzersterk en kan goed tegen droge warmte van de centrale verwarming. Verdraagt veel licht en zon, maar vermijd wel brandende zon. De plant niet koeler dan 10-13°C zetten in de winter.

Water: Verdraagt droge omstandigheden. Hoewel deze plant tot de familie der Dracaenaceae behoort, heeft ze veel eigenschappen gemeen met succulenten. Te veel water en te koud kan de plant fataal worden. Voeding is nauwelijks nodig. De zwaardvormige bladeren zijn vlezig. Bovendien hebben ze dikke wortelstokken of rhizomen en kunnen door die eigenschap prima water vasthouden. Maak niet de fout om de Sansevieria te veel water te geven. Bij vochtophoping gaat de wortelhals rotten en vallen de bladeren om.

Soorten: Er bestaan ongeveer 70 soorten Sansevieria en ze komen voornamelijk voor in de tropische en subtropische gebieden van Afrika en Azië. De meest gekende soort is Sansevieria trifasciata

Bijzonderheden
Sansevieria heeft met zijn zwaardvormig, vlezig blad, veel eigenschappen van een succulent waardoor het een eenvoudig te onderhouden, sterke en gebruiksvriendelijke kamerplant is. Bovendien hebben ze dikke wortelstokken of rhizomen en kunnen door die eigenschap prima water vasthouden. Het is echt een plant voor beginners. Daarnaast staat de plant bekend om zijn luchtzuiverende werking !

Goed om weten:

  • De plant is vernoemd naar een 18e-eeuwse prins, Raimondo di Sangro uit San Severo in Italië.
  • Vermeerderen kan eenvoudig door het scheuren van de wortelstokken bij volwassen planten of door bladstekken. De snijplek van het blad wel enkele uren laten drogen voor het oppotten.
  • Nieuwe, meer moderne soorten werden ontwikkeld zoals Sansevieria cylindrica 'Skyline' MEER INFO
  • Kenmerken: Bladplant - Gemakkelijk

sansevieria3b.jpg1 reactie

  • Manu V. Manu V. Heel leerrijk , dank je wel !
    Manu .
    Vrijdag 29 April 2016 om 19:04

Log in om een reactie te plaatsen