MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Sanvitalia procumbens - Dwergzonneroos - Huzarenknoop

20539 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

 sanvitalia2.jpg

Naam

Sanvitalia procumbens

Nederlandse naam

Huzarenknoop - Dwergzonneroos

Familie

Compositae

Herkomst

Zuidwesten van de VS en Mexico

Standplaats

Een zonnige, warme plek. Een minder zonnige standplaats gaat ten koste van de bloei. Beschermen tegen koude wind en tocht. Indien hij in volle zon staat mag de grond zeker en vast niet uitdrogen. In de volle grond kan hij als tijdelijke bodembedekker worden gebruikt want hij vormt een dicht tapijt. Zeer geschikt voor hanging baskets. Combineert mooi met andere zomerbloeiers.

Bloei

Bloeit een zomer lang met een massa heldergele lint-bloemen die op margrietjes lijken. De bloemen hebben een donker hart.

Algemene kenmerken

Sanvitalia procumbens is een eenjarig laagblijvend plantje dat lange vertakte stengels maakt. Het is een dankbare en zeer rijk bloeiende eenjarige met opvallende, felgele bloemen met een donker hart.

Geschikt voor (hoge) potten en hangmanden.

Verzorging

Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen. De grond mag wel niet constant vochtig blijven. Plantenvoedsel toevoegen aan het water komt de bloei ten goede. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd dat de plant langdurig met zijn wortels vochtig staat. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten.

Soorten

Sanvitalia procumbens 'Aztekengold': gele lintbloempjes met eendonkergekleurd hart.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen