MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Schefflera elegantissima - Fijnbladige vingerplant

15151 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
schefflera ele 900.jpg

Naam: Schefflera elegantissima vroeger: Dizygotheca elegantissima Nederlandse naam: Fijnbladige vingerplant Familie: Araliaceae

Standplaats: Geen direct zonlicht of volle zon maar wel veel licht. Tocht vermijden, dit kan bladval veroorzaken. Best in een ruimte plaatsen waar de temperatuur niet onder 15°C zakken. Indien nodig, verpotten in het voorjaar. De lucht mag niet te droog zijn. Eventueel de plant regelmatig benevelen.

Water:  Laat de potgrond niet uitdrogen. Gebruik regenwater op kamertemperatuur. Staat de plant in de winter op een koelere plek dan heeft ze ook minder behoefte aan vocht.

Algemeen: Een plant die het vooral moet hebben van de fijne blaadjes. In de natuur groeit de plant uit tot een echte boom maar in de huiskamer wordt hij zowat 1m hoog. Het is een trage groeier. De hoofdstengel vertakt amper. Het blad is samengesteld uit fijne, ingesneden deelblaadjes. De plant behoort tot dezelfde familie als Hedera (klimop), Aralia, Fatsia.

Tip: Regelmatig nevelen om de luchtvochtigheid te bevorderen. Een witte wasachtige afscheiding op het blad kan wijzen op aantasting door wolluis.

Kenmerken: Bladplant Veeleisend 

schefflera eleg 450.jpg

clip_image001(379).jpg

[Dizygotheca elegantissima - Fijnbladige vingerplant -]

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen