MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Sedum burrito

9183 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

sedum_burrito.jpg

sedum_b.jpg

Naam: Sedum burrito

Herkomst: Mexico

Familie: Crassulaceae

Standplaats: Verlangt veel zonlicht. Zet de plant bij voorkeur achter een raam op het zuiden. Fel zonlicht is geen probleem. In de winter is een temperatuur van 10-15°C ideaal. Indien u de plant in de zomer buiten plaatst, vermijd dan een tochtige of winderige plaats.

Algemeen: Sedum burrito is verwant aan S.morganianum. De bladplant is vooral geschikt om te worden toegepast in hangpotten omwille van de lange, vlezige, kruipende stengels. Vooral bij oudere exemplaren. De decoratieve blaadjes zijn opvallend lichtgroen of grijsachtig gekleurd. In deze blaadjes slaat de plant water als reserve op.

Behandel de plant voorzichtig omdat de stengels gemakkelijk afbreken.

Algemene verzorginstips: Zet de plant van december tot maart in een eerder koele ruimte bij temperaturen tussen 10-15°C Op een dergelijke plaats heeft de plant weinig water nodig. Laat de plant echter niet uitdrogen. In de zomer verdraagt de plant hogere temperaturen. Geef dan regelmatiger kleine hoeveelheden water. In de groeiperiode mag u wat plantenvoeding aan het water toevoegen. Na augustus niet meer bijvoeden. De plant kan teruggesnoeid worden.

Sedum voor de huiskamer. Sedum staat vooral bekend als tuin-, balkon- en terrasplant. Voor de huiskamer worden vooral de compact groeiende soorten gebruikt die vooral om het decoratieve blad worden gekweekt en niet om de bloemen.

Sedum burrito is de populairste soort. De grijsgroene bladkleur van deze vlezige, hangende sedum is uniek.

Sedum komt van het Latijnse 'sedo' wat 'zitten' betekent. Hiermee wordt verwezen naar de plaats waar Sedum vaak groeit: op en tussen stenen.

Kenmerken: Bladplant,  Gemakkelijk Geschikt voor hangmanden en hoge potten

Bijsluiter voor kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen