MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Sedum morganianum

7415 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

sedum morganianum vetplant

Sedum morganianum

Naam: Sedum morganianum

Herkomst: Mexico

Familie: Crassulaceae

Standplaats: Verlangt veel zonlicht. Gemiddelde luchtvochtigheid. Vrij droog houden. Indien u de plant in de zomer buiten plaatst, vermijd dan een tochtige of winderige plaats. Zorgen voor een goede drainage en een lichte potgrond (cactuspotgrond)

Algemeen: Decoratieve vetplant met lange kruipende stengels die naar beneden hangen. Sedum morganianum is verwant aan S.burrito. De plant is vooral geschikt om te worden toegepast in hangpotten omwille van de lange, vlezige, kruipende stengels of in hogere potten. De blauwgroene cilindervormige bladeren zijn heel kwetsbaar en vallen af bij de minste aanraking. Deze afgevalen bladeren kan je wel gebruiken om de plant te vermeerderen (ze wortelen heel gemakkelijk). Er zijn een aantal cultivars ontwikkeld die steviger en minder broos zijn.

Algemene verzorginstips: Zet de plant van december tot maart in een eerder koele ruimte bij temperaturen tussen 10-15°C Op een dergelijke plaats heeft de plant weinig water nodig. Laat de plant echter niet uitdrogen. In de zomer verdraagt de plant hogere temperaturen. Geef dan regelmatig water. In de groeiperiode mag u wat plantenvoeding aan het water toevoegen. Na augustus niet meer bijvoeden. De plant kan teruggesnoeid worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen