MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Ze zijn er weer, de schitterende winterviolen

3091 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers • Vrijdag 25 Januari 2019 Volg Eddy G.

Ze zijn er weer... de schitterende winterviolen. Op het balkon, in de tuin, op het terras, bij de voordeur, aan schuttingen of de gevel. Ze stralen tot diep in het voorjaar en geven zelfs kleur aan de koudste winterdagen.

Een plantje om te planten

De viool is vlijtig en houdt zich aan de tijd. Precies op het moment waarop alle kleuren rondom het huis verdwijnen, bloeit het viooltje voluit. Ze doorstaat zelfs koude najaarsnachten en strenge wintervorst.

Overal kleurige violen

Violen zorgen overal voor optimisme. In werkelijk alle kleuren van de regenboog en met verschillende kleurencombinaties. Paars, lila, geel, oranje, wit, bronsrood. Omdat ook de grootte en vormen uiteenlopen, kun je er eindeloos mee variëren.

De verzorging

De verzorging van violen is niet moeilijk. Ze kunnen na aanschaf uit het plastic potje worden gehaald en in de tuin geplant. Ook in potten bloeien ze maandenlang door. Leg eerst wat scherven of kleikorrels onder in een bak en stort daarop wat potgrond en plant hierin de violen. Als van tijd tot tijd de uitgebloeide bloemen worden verwijderd, bloeien violen maanden aan een stuk.

 

Tips:

  • Geef de viooltjes regelmatig water ook in de winter.
  • Plant viooltjes dicht op elkaar voor het mooiste effect.
  • Vul bakken en potten met verse potgrond waaraan al meststoffen zijn toegevoegd.
  • In een klein vaasje is een bosje viooltjes altijd decoratief. Ook mooi als versiering op een gedekte tafel. 
  • Pluk een paar viooltjes en bevestig ze met een mooi lintje op een ingepakt presentje. Zo wordt een cadeautje nog persoonlijker en mooier. 

 

Bron: BBH

 

1 reactie

  • Vincent V. Vincent V. Bij mij in het gazon zijn in oktober vorig jaar spontaan winterviolen opgekomen. Sinds die tijd bloien ze volop. Zaterdag 18 Januari 2020 om 16:20

Log in om een reactie te plaatsen