MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

September : Phalaenopsis

226 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Woonplant van september: Phalaenopsis, vlinders in je buik


Wat past er beter bij een Hot Indian Summer dan zwoele verliefdheid?

Dát unieke liefdesgevoel geeft iedere bloeiende Phalaenopsis van nature: de vlinderorchidee is nu Woonplant van de maand. Voor iedereen die zich wil laten betoveren door de mooiste, meest tedere bloemen.

Pak me dan

De naam van Phalaenopsis is afgeleid van het Griekse 'phalaina' (vlinder) en 'opsis' (gelijkend op). De eerste tropische orchideeën kwamen al eeuwen terug in Europa en ze ontketenden direct een ware verzamelwoede onder wie het zich kon permitteren. Anno nu laat iedereen zich - terecht - verleiden door deze bloemvlinders.  

Hagelwit of met lipstick

Phalaenopsis staat voor sensualiteit. De zichtbare, zilverkleurige wortels, ovale bladeren, wellustige stengels en de haast fladderende bloemen zijn adembenemend. Het vlinderthema is goeddeels wit of roze, maar steeds meer variaties komen tot bloei… wit met een roze of rode lip. En schaarse must-haves in lila, zalmkleur, geel, oranje of rood. De stelen zijn doorgaans 55 tot wel 70 cm lang en er komt óók meer en meer variatie in het formaat van de bloemen.
 0809_Phalaenopsis.jpg

Liefde is Phalaenopsis

De Phalaenopsis kan met de juiste aandacht maandenlang bloeien en bovendien daarna weer tot vlinderbloei komen. Voor de vorming van nieuwe knoppen geef je deze lieveling een tijdje een koeler, wat droger plekje. Je ziet vanzelf dat een nieuwe bloemknop zich aan zal dienen en dan stap je weer over op de normale verzorging. Je kunt je zo twee tot drie keer per jaar opnieuw aan je favoriete bloemvlinders verlekkeren!Gun Phalaenopsis een lichte plek, uit de zon en uit de buurt van radiatoren. Voorkom sterke temperatuurschommelingen, hou de potkluit matig vochtig, maar verwijder overtollig water en zorg iedere maand voor speciaal orchideevoedsel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen