MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Atelier Grey - In het licht heeft elk blad een zilveren randje

415 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Bij het thema 'Atelier Grey' draait alles om rust en ruimte. Daarom wordt er vooral met kleine planten gewerkt, die de kamer niet overheersen.

RHIPSALIS CASSUTHA 

Deze cactus zonder stekels heeft een moderne uitstraling. Het geheim zit in de slanke gestileerde stengels die koelte uitstralen en tegelijk zo rijk groeien dat ze zwier en sier in de kamer brengen. In de winter bloeit de plant met kleine witte bloemen, gevolgd door witte besjes in het voorjaar. De hangplant is niet veeleisend, één à twee keer per maand water geven volstaat. Wordt Rhipsalis al te weelderig, dan kan een simpele knipbeurt er weer een pittige coupe in brengen.

 

JUNCUS ‘Liebeslocken’ 

Juncus (ook kurkentrekkergras)  komt van het woord ‘jungere’ wat in het Latijn ‘binden’ betekent: eeuwen geleden werd de plant gebruikt als bindmateriaal. De Russische oeverplant verdraagt een lichte plek (geen volle zon) en drinkt graag ruim water uit een schotel of uit de buitenpot.


CACTUS 

Niets zo Zen als een cactus.. Maandenlang kan ze groengrijs voor zich uit mediteren, om dan opeens bloemen in onwerkelijk felle kleuren te produceren. Hij heeft weinig verzorging nodig: een zonnige plek en af en toe een klein scheutje water volstaan.


SOLEIROLIA SOLEIROLII ‘Minty’ 

Het totaal is altijd meer dan de som der delen, dat geldt ook voor het Corsicaanse Slaapkamergeluk, waarvan duizenden limoengroene blaadjes samen een fijnzinnig en sterk plantje vormen. De naam verwijst naar de ideale standplaats: koel en beschaduwd. Het is het beste de grond nooit te laten uitdrogen: giet het water echter niet op de plant, maar laat de plant van onderen af drinken uit een schotel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen