MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Sfeer - URBAN FARMING

398 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

sfeer.jpg  

Urban Farming staat centraal op SFEER 2013. Volgens dit concept ga je zelf groenten en kruiden kweken op jouw terras of tuin in de stad. Het boerenleven en de grootstad onverzoenbaar? Op SFEER wordt getoond hoe je een idyllische stadstuin aanlegt en zelfs hoe je een moestuin op een dakterras inricht.

URBAN FARMING Urban Farming vind je achteraan in hal 2. Hier wordt een concepttuin aangelegd die de weerspiegeling is van een echte stadstuin waarin tuinieren centraal staat. Want een oase van rust kan je ook creëren te midden van de stadsjungle.

dakvansfeer.gif

KOOKDEMO'S Voor dit project wordt er een kleine volkstuin van ongeveer 15 m2  -boordevol groenten en kruiden- uitgewerkt. Deze wordt aangewend voor kookworkshops waar je tijdens Sfeer aan kunt deelnemen. Het is de bedoeling dat de bezoekers eigenhandig kruiden plukken en samen koken met de chefs. Het interactieve aspect is alomtegenwoordig op Sfeer. Groentekok Frank Fol verzorgt de kookworkshops.

Het tuinproject bestaat uit meerdere delen: er is een terras waarop een buitenkeuken wordt gepresenteerd; een serre voor het kweken van groenten en aardbeien en een siertuin. Tussen het groen groeien ook kruiden en groenten, zowel horizontaal als verticaal. We kunnen daardoor spreken van een 'eetbare tuin', die gemaakt is om van te genieten.

GREEN BIRD - GUERILLA GARDENING Urban Farming blijft echter niet beperkt tot het project in hal 2. Het GreenBird guerilla team heeft zijn territorium uitgebreid tot de volledige Sfeer beurs. Een bloeiend plantje in de lavabo's van flanders expo? Autobanden gevuld met schors en kruiden? Mini playmobil tuintjes, petflessen met kruiden, een mobiele tuin...Dit alles is het werk van het GreenBird team.

Sfeer  in Flanders Expo te Gent data: 16-17-18 en 22-23-24 maart 2013

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen