MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Shell ontwikkelt nieuwe biobenzine uit plantensuiker

366 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Shell ontwikkelt nieuwe biobenzine uit plantensuiker.


Het Brits-Nederlandse olieconcern Shell en het Amerikaanse Virent Energy Systems hebben aangekondigd dat zij samen gaan onderzoeken hoe plantensuikers rechtstreeks in benzine en benzinemengcomponenten kunnen omgezet worden, in plaats van in ethanol. Op die manier kan een nieuwe biobrandstof ontstaan die in hoge mengverhoudingen in standaard benzinemotoren zou kunnen gebruikt worden.

Momenteel worden suikers omgezet in ethanol en vervolgens toegepast als brandstof voor benzineauto's. De toepassing waaraan Shell en Virent Energy Systems gaan werken, kan de nood aan speciale infrastructuur, nieuwe motorontwerpen en mengapparatuur uitschakelen. En dat is gunstig voor de brede implementatie van deze 'groene' brandstof, zo luidt het.

Via geavanceerde technologie zal plantensuiker omgezet worden in koolwaterstof, een basis voor de productie van conventionele brandstof. Deze nieuwe ‘biobenzine’-moleculen hebben een hogere energie-inhoud dan ethanol. Zij kunnen bovendien probleemloos in conventionele benzine worden bijgemengd of met ethanolhoudende benzine worden gecombineerd.

Behalve uit conventionele grondstoffen voor biobrandstof, zoals graan, maïs of suikerriet, kunnen de suikers ook uit andere biomassa worden gehaald die niet voor voedselproductie bestemd zijn, zoals maïshalmen, vingergras, stro of suikerrietpulp.

[Shell ontwikkelt nieuwe biobenzine uit plantensuiker.-http://www.groen.net]

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen