MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Sinaasappelmarmelade met koriander

340 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
  • Sinaasappelmarmelade met koriander

Ingrediënten: 1 kg bittere sinaasappels 2 citroenen 2 l water 1.5 kg kristalsuiker 3 eetl korianderzaad, gekneusd 3/4 dl droge sinaasappellikeur zoals Triple Sec

Bereiding: 1. Snijd de sinaasappels en citroenen doormidden. Haal de pitten eruit en bewaar ze.  Snijd de halve vruchten overdwars in dunne plakjes. Bind de pitten in een mousseline doekje. Doe het fruit en het zakje met het water in een grote glazen schaal. Laat de schaal afgedekt, 1 nacht staan.

2. Doe de volgende dag het fruit met het water in de jampan. Breng het aan de kook, temper het vuur en laat het 45-60 minuten zachtjes koken tot de sinaasappelschil net zacht is en de massa tot de helft is ingekookt.

3. Voeg de suiker toe. Breng alles langzaam weer aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Schuim goed af en roer het korianderzaad erdoor;

4. Laat de marmelade 10-15 minuten borrelend koken tot hij de juiste dikte heeft. Neem de pan van het vuur en laat de marmelade enkele minuten opstijven. Roer de likeur erdoor. Schep de marmelade in de warme, gesteriliseerde potten en sluit ze.

Suggestie: serveer de marmelade op geroosterd brood als ontbijt.

Bron: In pot en fles / Oded Schwartz  - Tirion

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen