MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Skimmia japonica 'Magic Two Colours'

1247 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

skimmia_japonica_magic_two_colours.jpg

Naam

 Skimmia japonica  'Magic Two Colours'

Nederlandse naam

 Skimmia

Familie

 Rutaceae

Herkomst

 Japan, China , Z-O-Azië

Categorie

 Heesters. Bladhoudend, groenblijvend.

Hoogte

 1m

Breedte

 0.6- 1.2m

Blad

 Leerachtige elliptische bladeren. Donkergroen, onderzijde  lichtgroen.

Bloei

 Bloeit met kleine witachtige, geurende bloemen.  De Skimmia is tweehuizig dat wil zeggen dat er struiken  zijn met enkel mannelijke bloemen en struiken met enkel  vrouwelijke bloemen.  De mannelijke bloemen zijn groter dan de vrouwelijke. Aan  de vrouwelijke planten ontstaan decoratieve helderrode  vruchten wanneer een mannelijke plant in de buurt staat.

Bloeitijd

 in april/mei

Standplaats

 Groeit op elke voedzame, humusrijke, min of meer vochtige  maar goed doorlatende grond. Halfschaduw- schaduw.  Liefst op een beschutte plek, beschermd tegen koude  wind.  Vermijd kalkrijke grond want kalk in de bodem heeft een  invloed op de bladkleur: de bladeren worden geelachtig.  Zet steeds een mannelijke en vrouwelijke plant bij elkaar.

Algemene kenmerken

 'Magic Two Colours' is een combinatie van bloemen met   twee verschillende kleuren:donkerrod en lichtgroen.  Blijkbaar zou het een combinagtie zijn van 'Rubella' en  'Kew Green'.  Het is een compact groeiende heester die als solitair of in  groepen kan worden toegepast, bijvoorbeeld als lage haag  of afboording. Wordt ook veel toegepast in potten.  Wordt in de winter veel gebruikt in potten en bloembakken  en in kerstdecoraties.  Geschikt voor kleine tuinen.

Snoeien

 Heeft weinig snoei nodig door zijn compacte groeiwijze.  Oudere struiken kunnen verjongd worden door in maart  flink terug te snoeien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen