MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Skimmia 'Magic Marlot'

1028 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

 skimmia_magic_merlot.jpg

Naam

 Skimmia 'Magic Marlot'

Nederlandse naam

 Skimmia

Familie

 Rutaceae

Herkomst

 Japan, China , Z-O-Azië

Categorie

 Heesters. Bladhoudend, groenblijvend.

Hoogte

 0.50m

Breedte

 0.50m

Blad

 Leerachtige elliptische bladeren. Groen met gele rand.

Bloei

 Bloeit met kleine witachtige, geurende bloemen.  De bloemknoppen zijn wit en kleuren naar dieproze, daarna  verschijnen kleine witte, geurende bloemen.  De Skimmia is tweehuizig dat wil zeggen dat er struiken  zijn met enkel mannelijke bloemen en struiken met enkel  vrouwelijke bloemen.   De mannelijke bloemen zijn groter dan de vrouwelijke. Aan  de vrouwelijke planten ontstaan decoratieve helderrode  vruchten wanneer een mannelijke plant in de buurt staat.  'Magic Marlot' is een mannelijke plant. Deze vormt dus  bloemen maar geen bessen.

Bloeitijd

 in april/mei

Standplaats

 Groeit op elke voedzame, humusrijke, min of meer vochtige  maar goed doorlatende grond.  Halfschaduw- schaduw. Geen middagzon.  Liefst op een beschutte plek, beschermd tegen koude  wind.  Vermijd kalkrijke grond want kalk in de bodem heeft een  invloed op de bladkleur: de bladeren worden geelachtig.  Zet steeds een mannelijke en vrouwelijke plant bij elkaar.

Algemene kenmerken

 Een compact groeiende heester die als solitair of in  groepen kan worden toegepast, bijvoorbeeld als lage haag  of afboording. Wordt ook veel toegepast in potten.  Wordt in de winter veel verwerkt in kerstdecoraties.  Geschikt voor kleine tuinen.

Snoeien

 Heeft weinig snoei nodig door zijn compacte groeiwijze.  Oudere struiken kunnen verjongd worden door in maart  flink terug te snoeien.

Cultivars

‘Rubella’: zeer populaire soort. Het is een mannelijke                 soort die dus geen vruchten draagt.                Wordt veel toegepast in potten en bloem-                bakken. ‘Veitchii’. Een vrouwelijke soort met grote trossen rode               vruchten. ‘Nymans’ Een vrouwelijke soort . ‘Kew White’. Een vrouwelijke soort met witte bessen. ‘Keessen’: Een vrouwelijke soort met vrij grote rode                vruchten

Skimmia_magic_marlot.jpg

 

Deze heester is verkrijgbaar bij :

Overzicht van boom- en sierplanten-  kwekerijen in België en Nederland  Klik voor België op een provincie.  Klik voor Nederland op de kaart. [kwekerijen]

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen