MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Skimmia reevesiana

1836 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
 

skimmia_reevesiana.jpg

Naam

 Skimmia reevesiana  Genoemd naar John Reeves een plantkundige die in China  planten bestudeerde, verzamelde en naar Engeland  verstuurde.

Nederlandse naam

 Skimmia

Familie

 Rutaceae

Herkomst

 Het oosten van China

Categorie

 Heesters. Bladhoudend, groenblijvend.

Hoogte

 50cm

Breedte

 50cm

Blad

 Langwerpige, donkergroene bladeren met een lichte  middennerf.

Bloei

 Roomwitte bloemen in eindstandige pluimen.  Tweeslachtig.  De Skimmia is tweehuizig dat wil zeggen dat er struiken  zijn met enkel mannelijke bloemen en struiken met enkel  vrouwelijke bloemen.  De mannelijke bloemen zijn groter dan de vrouwelijke. Aan  de vrouwelijke planten ontstaan decoratieve helderrode  vruchten wanneer een mannelijke plant in de buurt staat.

Bloeitijd

 in april/mei

Standplaats

 Groeit op elke voedzame, humusrijke, min of meer  vochtige maar goed doorlatende grond.  Halfschaduw- schaduw.  Liefst op een beschutte plek, beschermd tegen koude  wind.  Vermijd kalkrijke grond want kalk in de bodem heeft een  invloed op de bladkleur: de bladeren worden geelachtig.  Zet steeds een mannelijke en vrouwelijke plant bij elkaar.

Algemene kenmerken

 Een compact groeiende, lage en brede heester.  In de border of in bloembakken.  De rode bessen zijn decoratief in de winter.  In tegenstelling tot andere skimmia's draagt Skimmia  reevesiana zowel bloemen en vruchten, ook als hij  alleen staat.  

Snoeien

 Heeft weinig snoei nodig door zijn compacte groeiwijze.  Oudere struiken kunnen verjongd worden door in maart  flink terug te snoeien.

Cultivars

‘Ruby King’: vrij hoge, losse struik met dunne, slappe twijgen. Een rijkbloeiende, mannelijke cultivar.            

skimmia_reevesiana_500.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen