MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Soleirolia

1681 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Slaapkamergeluk kan in de keuken

Gelukkig komen steeds meer mensen tot de ontdekking dat ‘slaapkamergeluk’ –Soleirolia in het Latijn- zich niet alleen tot de slaapkamer hoeft te beperken. Overal in huis komt deze plant prachtig tot zijn recht, van de slaapkamer tot de badkamer, de hal of de keuken. De ronde vormen geven het romantische uiterlijk waaraan hij waarschijnlijk zijn naam dankt. Slaapkamergeluk is een veelzijdig plantje met een symbolische, liefdevolle betekenis.

Binnentuintje

Slaapkamergeluk is een heel eigenzinnig type dat op velerlei manieren kan worden toegepast. Twee grote, robuuste potten met meerdere Soleirolia’s bij elkaar geplant vormen een eigentijds plaatje. Een dienblad met zo’n twaalf potjes tegen elkaar aan, geeft een frisse aanblik. Beschik je over voldoende ruimte? Creëer dan een groene oase van verschillende vormen Soleirolia’s, als je eigen kleine binnentuintje op de vloer. De overhangende sprieten in verschillende tinten groen geven een weelderig effect.

Corsica

De Soleirolia werd aan het begin van de 19e eeuw ontdekt door Joseph Francois Soleirol, een botanicus. De plant groeide op de voedzame bodem van de subtropische bergwanden van Corsica onder de verkoelende schaduw van de bomen. Inmiddels zijn er verschillende vormen te koop in verschillende tinten groen. Ook kun je slaapkamergeluk prima gebruiken als ‘bodembedekkers’ in grotere plantenbakken. Een fris alternatief voor kale zwarte aarde.  

Schaduw

Slaapkamergeluk houdt van een lichte omgeving, maar uit de zon. Vandaar dat je hem vaak in de slaapkamer tegenkomt. Het beste is om deze plant via de schotel water te geven. Zorg er wel voor dat hij niet de hele tijd natte voeten houdt; daar wordt hij ongelukkig van!

Bron: BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen