MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Spathiphyllum - Lepelplant

10557 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

spathiphyllum

Naam: Spathiphyllum wallisii

Nederlandse naam: Spathiphyllum

Familie: Araceae

Standplaats: Een schaduwrijke plaats zonder direct zonlicht. Spathiphyllum is geschikt voor een donkere plek in de huiskamer. Bladeren die geel worden wijst op teveel direct zonlicht. De beste temperatuur : tussen 15-23°C. De plant groeit graag in een luchtige potgrond. Vermijd koude en tocht.

Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. Om de twee weken wat plantenvoeding toevoegen. Slappe bladeren wijst op gebrek aan water.

Algemeen: Spathiphyllum komt oorspronkelijk uit de tropische wouden van Zuid-Amerika. Het is dus een echte schaduwplant. Grote planten kunnen in het voorjaar worden gescheurd. Spathiphyllum werkt luchtzuiverend.

MEER INFO

Tip: Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Bloeiende planten niet benevelen. Bloeiende planten in de sierpot op een omgekeerde schotel plaatsen. Vervolgens langs de rand van de schotel water gieten. De wortels mogen niet permanent in het water staan. Witte bloemen kunnen na verloop van tijd naar groen verkleuren, dit heeft te maken met het natuurlijke verouderingsproces. Bruine bloemen en gele bladeren kunt u wegknippen.

Let op: Het sap van deze plant kan irriterend zijn voor huid en slijmvliezen

spathiphyllum wallisii

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen