MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Stephanotis floribunda - Bruidsbloem

61978 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

stephanotis floribunda

Naam: Stephanotis floribunda
Nederlandse naam:  Bruidsbloem
Familie: Asclepiadaceae
Herkomst: Madagascar

Standplaats: Geen volle zon of direct zonlicht, maar wel veel 'gefilterd' licht. Zorg voor een koele (15°C) overwintering om de aanmaak van bloemknoppen te stimuleren.

Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. In de winter de plant niet laten uitdrogen

Algemeen: Een klim- of slingerplant met geurende, zuiverwitte, wasachtige, buisvormige bloemen en mooi donker, glanzend blad. De bloemen verspreiden een heerlijke geur. Stephanotis heeft steun nodig. Regelmatig toppen om de vorm mooi compact te houden.

Tip: Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Bloeiende planten niet benevelen. Bloeiende planten in de sierpot op een omgekeerde schotel plaatsen. Vervolgens langs de rand van de schotel water gieten. De wortels mogen niet permanent in het water staan. Je kan de plant ook op een schotel met vochtig grind plaatsen.

Niet verplaatsen in de periode wanneer de bloemknoppen zich ontwikkelen. Vermeerderen kan door het nemen van topstekken. Verpotten in het voorjaar.

GOED OM WETEN.

  • Stephanotis is een lange dagplant, dit wil zeggen dat de bloemknoppen gevormd worden als de daglengte meer dan 12u bedraagt. In het najaar plaats je deze plant best droger en in een koelere (12-15°C) en koelere ruimte.
  • In de vorige eeuw werden de bloemen vaak gebruikt in bruidsboeketten.
     

 

stephanotis_1bb.jpg

stephanotis_200.jpg

1 reactie

  • Stef17 Stef17 De geur is subtiel en heerlijk
    Zaterdag 23 December 2017 om 08:23

Log in om een reactie te plaatsen