MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Stihl heggenscharen met lithiumtechnologie

2401 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Twee buitengewone krachtpakketten verleggen de norm voor het prestatievermogen van accutoestellen. De heggenscharen STIHL HSA 65 en HSA 85, die binnenkort op de markt komen, onderscheiden zich door hun 36 volt sterke lithiumaccu, door het hoge aantal slagen die een hoge arbeidssnelheid mogelijk maken en door hun speciale messen.

Met die uitrusting kunnen hobbyisten net zo goed als professionals uit de tuin- en landschapsbouw hun voordeel doen. De nieuwe accuheggenscharen van STIHL vallen niet alleen op door hun enorme prestatie- en uithoudingsvermogen, maar ook door het hoge arbeids- en bedieningscomfort.

Dankzij hun in vergelijking geruisloze werking zijn ze bijzonder geschikt voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen. De STIHL accuheggenscharen zijn vanaf midden april 2009 in de vakhandel beschikbaar.

stihl_heggenschaar_accu_actie.jpg

Benzinetoestellen bieden gebruikers een grote mobiliteit, maar zijn luidruchtig. Elektrische toestellen zijn stiller, maar beperkt in hun inzetmogelijkheden door de elektrische kabel. Om mobiel te werken en tegelijk toch krachtig en snel te snoeien in geluidsgevoelige omgevingen, bijv. in de buurt van kuurparken, scholen, kleuterscholen of in stedelijke woongebieden, breidt STIHL zijn aanbod nu uit met de twee accuheggenscharen STIHL HSA 65 en HSA 85. "De accutechnologie op basis van lithiumionen heeft zich de voorbije jaren bliksemsnel ontwikkeld. En vandaag heeft men een technisch niveau bereikt dat ons in staat stelt om accutoestellen aan te bieden met de hoge kwaliteit en het hoge vermogen dat de klanten van STIHL verwachten." Zo legt Jürgen Steinhauser, directeur marketing en verkoop bij STIHL, uit waarom het bedrijf in het accusegment gestapt is.

Een compleet product

Het innovatieve 3-in-1-prestatiepack met de enorm krachtige accu, het hoge aantal slagen en het speciale mes maken van de nieuwe accuheggenscharen van STIHL buitengewone krachtpakketten. Ze komen probleemloos tegemoet aan de professionele vereisten op het vlak van vermogen en arbeidscomfort.

Ten eerste zorgt de lithiumaccu van 36 volt voor een krachtige aandrijving van het mes zodat u ook stevige heggen moeiteloos weer in vorm brengt. Met een looptijd tot 45 minuten geeft de accu bovendien blijk van een groot uithoudingsvermogen zodat u met de STIHL HSA 65 en HSA 85 zonder probleem ook lange heggen kunt snoeien.

Ten tweede zorgt de hoge snoeisnelheid (tot 3.000 slagen per minuut) voor uitstekende snoeiprestaties en een zuiver snoeiresultaat. En ten derde heeft STIHL de nieuwe accuheggenscharen met speciale messen uitgerust die tot 22 mm dikke twijgen kunnen snoeien. De HSA 65 is voorzien van een 57 cm lang mes met eenzijdig geslepen tanden. Bij de HSA 85 zijn de tanden van het 69 cm lange mes dubbelzijdig geslepen om een bijzonder egaal snoeiresultaat te verkrijgen.

Professionele prestaties en een voorbeeldig arbeidscomfort 

Niet alleen het vermogen maakt de nieuwe STIHL accuheggenscharen tot de ideale toestellen om heggen op een flexibele manier te onderhouden. Ook het arbeidscomfort en de uitrusting maken indruk. De heggenscharen zijn bijvoorbeeld eenvoudig met de dubbele schakeling te bedienen. Op de achterste handgreep kan men de snelheid van het mes traploos instellen. En met de praktische beugelgreep kunnen zowel links- als rechtshandige gebruikers op een flexibele en krachtensparende manier snoeiwerk uitvoeren. De centrale en optimale positie van de accu, waardoor de heggenscharen goed uitgebalanceerd zijn en zich goed laten geleiden, werkt de comfortabele bediening nog in de hand. Net als de trillingsarme werking. Het trillingsniveau ligt trouwens onder de strenge limieten van de EU-richtlijn in kwestie. En als het werk gedaan is, kan men de STIHL HSA 65 en HSA 85 dankzij de gladde oppervlakken eenvoudig reinigen en met het ophangoog plaatsbesparend aan de muur ophangen.

stihl_heggenschaar_accu.jpg De nieuwe accuheggenscharen STIHL HSA 65 en HSA 85 hebben alles in huis om het werk bij zowel de professionele tuin- en landschapsbouw als bij veeleisende privégebruikers snel en moeiteloos af te handelen. Een krachtige lithiumaccu van 36 volt levert de toestellen de nodige energie voor een krachtig en langdurig gebruik. Het hoge aantal slagen (tot 3.000 per minuut) en de speciale messen zorgen voor een zuiver snoeiresultaat en uitstekende snoeiprestaties, ook bij lange heggen en dikke twijgen. Indruk maken de nieuwe accuheggenscharen van STIHL ook door hun uitrusting die een hoog arbeids- en bedieningscomfort garandeert. Met de praktische beugelgreep bijvoorbeeld kunnen zowel links- als rechtshandige gebruikers heggen op een flexibele en krachtensparende manier snoeien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen