MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Sutera (Bacopa)

7517 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Sutera

0123.png

Naam

Sutera

Nederlandse naam

Bacopa

Familie

Scrophulariaceae

Herkomst

Zuid-Afrika

Standplaats

Een lichte plek. Indien hij in volle zon staat mag de grond zeker en vast niet uitdrogen. Een ideale plant voor hanging baskets en potten, maar kan ook vooraan in de border of in perken worden gebruikt. Combineert mooi met Scaevola, Helichrysum, Verbena, Surfinia, Petunia, Brachycome, Plectranthus. Gebruik goed doorlatende, lichte maar voedselrijke grond en zorg voor een goede drainage.

Bloei

Zeer rijkbloeiende plant. Vormt veel kleine witte bloempjes.

Algemene kenmerken

Kruipend plantje met kleine bloemen en kleine blaadjes dat bij ons nog steeds verkeerdelijk bacopa wordt genoemd. In Zuid-Afrika is het een kleine heester maar bij ons is hij niet winterhard en wordt als éénjarige plant verkocht. Vermeerderen kan door het nemen van stekken in de nazomer of uit zaad of door planten te delen. De planten kunnen op een koele lichte plek worden overgehouden. Sutera cordata ‘Snowflake’ is de bekendste soort.

Verzorging

Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen. Plantenvoedsel toevoegen aan het water komt de bloei ten goede. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd dat de plant langdurig met zijn wortels vochtig staat. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Liefst ’s avonds.

Soorten

Sutera cordata (Sutera diffusa)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen