Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Terracottem

706 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Terracottem


TerraCottem is een fysische bodemverbeteraar, een mengsel gebaseerd op lava, waterabsorberende polymeren, minerale NPK-meststoffen, organische stoffen en stoffen die de wortelgroei bevorderen.

TerraCottem werd ontwikkeld door Prof. Dr. W. VAN COTTHEM op het Laboratorium voor Plantenmorfologie, Systematiek en Ecologie van de Universiteit Gent (België) om bij te dragen tot het algemeen bodemverbeterend proces in droge streken, in het bijzonder door optimale bodemvochtigheid en vruchtbaarheid van de bodem te scheppen voor alle plantensoorten.

clip_image001(819).jpg

Het product is daarom samengesteld uit een aantal organische, superabsorberende copolymeren met crosslinks en waterbindende groepen, oplosbare minerale meststoffen, traag werkende meststoffen, organische stoffen en wortelgroei activatoren. De bijzondere eigenschappen van het TerraCottem-mengsel bieden mogelijkheden voor een groot aantal toepassingen en tal van voordelen. Het is een mengsel van korrels en poeders, dat gemakkelijk met de bodemdeeltjes kan gemengd worden.

*In contact met water slorpen de superabsorberende polymeren snel watermoleculen op, waarbij zij uitzetten en opzwellen tot onoplosbare gelklompjes. Deze hydrogels kunnen een groot volume aan water opslaan, gemiddeld een honderdtal keer hun eigen gewicht. Ze zijn weinig gevoelig voor elektrolyten en kunnen vele malen na elkaar opzwellen en weer uitdrogen, zodat ze gedurende langere tijd bruikbaar zijn in de bodem of het substraat. *De oplosbare minerale meststoffen bevatten de klassieke NPK-zouten en worden gebruikt als een startercomponent voor de eerste groeifasen van de planten. Hun elementen worden in de hydrogels opgenomen *De traag werkende meststoffen spelen een belangrijke rol in het vruchtbaar maken van de bodem gedurende tenminste een jaar. *Activatoren van de wortelgroei werden in het mengsel opgenomen om de wortelstrekking en de algemene productie van biomassa te bevorderen. Zij stimuleren ook de microbiologische activiteiten in de bodem of het substraat.

TerraCottem stimuleert de plantengroei door een optimaal vochtgehalte in de bodem of het substraat te scheppen, zelfs gedurende een langere periode van droogte. Het betrekkelijk groot volume aan water, dat in de hydrogels vastgehouden wordt, levert ook voldoende water aan de wortels van alle plantensoorten. Dit water wordt langzaam aan de wortelharen afgestaan volgens de behoeften van de plant.

TerraCottem is een niet-toxisch, ecologisch betrouwbaar product, dat de bodem, het grondwater of de planten niet contamineert.

More info:www.terracottem.comReacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen