MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Terrasplant van het jaar

428 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Op-en-top zomer De mini-Petunia en Pentas zijn tot Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2013 verkozen door een jury van groendeskundigen. Waarom deze planten? De mini-Petunia en Pentas hebben volgens de jury een op-en-top zomerse uitstraling, bloeien het hele buitenseizoen vrolijk door en zijn eenvoudig te verzorgen. Wat wilt u nog meer?

Mini-Petunia: zomerpret op je balkon Door de fraaie hangvorm oogt de mini-Petunia (Calibrachoa) als een waterval van vrolijke, kleine bloemetjes. Deze balkontopper weet niet van ophouden; de hele zomer kunt u genieten van de bloemenweelde. De Balkonplant van het Jaar verdient dan ook zeker een plekje in uw buitenkamer. Hij laat zich makkelijk combineren in verschillende stijlen – van stijlvol klassiek tot bont bohemien.

Pentas: stralende terraskanjer Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met de Pentas, vergeet 'm niet meer. Deze stoere terraskanjer bloeit de hele zomer lang met sierlijke bloemtuiltjes in stralende kleuren. Met Pentas op stam kunt u spelen met hoogteverschillen, waardoor uw terras een levendige uitstraling krijgt. De Terrasplant van het Jaar laat zich goed combineren met andere zomerbloeiers, bijvoorbeeld rond de voet van de plant. Een leuk extraatje: vlinders zijn dol op de rijk bloeiende Pentas!  

pentas.jpg Pentas

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen