MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tilia europea `Pallida`

790 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Tilia europaea 'Pallida'

clip_image001(106).jpg

Naam

Tilia europaea 'Pallida' Koningslinde

FamilieTiliaceae

Hoogte

20-25 m.

Blad

Het blad is lichtgroen met een geelachtig groene onderzijde en met een brede, ietwat hartvormige bladvoet en een rode bladsteel. Het blad loopt vroeger uit dan bij de gewone Tilia x europaea. Het blad is gevoelig voor aantasting van bladluizen waardoor honingdauw en roetdauw ontstaat (= 'druipen'). Verliest in het najaar sneller zijn blad.

Bloemen

3 - 10 bloemen in tuilen bij elkaar. Geelwitte bloemen. Bloeitijd: juni-juli Rijkbloeiende boom.

Algemeen

Boom met een duidelijk breed piramidale kroon; In eerste instantie zijn de twijgen geelbruin maar ze verkleuren al snel bruinrood. Ook de bladknoppen zijn bruinrood.

Deze boom is ontwikkeld uit Tilia x europaea een boom die vroeger veel werd gebruikt bij boerderijen om voor schaduw te zorgen. Het is een boom die zeer goed snoeien verdraagt en daardoor zeer geschikt is als leiboom, ook omwille van de doorgaande rechte stam en de schuin opgaande takken.

Eén van de meest gebruikte lindesoorten in stedelijke gebieden als parkboom en laanboom. Weinig eisend wat de bodem betreft. Goed windbestendig. Is vermoedelijk identiek aan de "Koningslinde" geselecteerd uit de Siegesallee te Berlijn.

Deze fiche werd samengesteld in opdracht van Groennet door:

ge(105).gif

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen