MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tomaat-broccoli goede combinatie tegen prostaatkanker

626 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Tomaat-broccoli goede combinatie tegen prostaatkanker


Tomaten en broccoli tegelijk eten, beschermt mannen tegen prostaatkanker, zo hebben vorsers van de universiteit van Illinois uitgedokterd. Het was al bekend dat beide groenten apart heilzaam werken, maar dat effect wordt duidelijk vergroot als ze samen genuttigd worden, bij voorkeur drie tot vijf maal per week.

tomaat-broccoli.jpg

Het dieet werd eerst uitgetest op ratten die een inplanting kregen van prostaatkankercellen. De dieren kregen tomaten- en broccolipoeder toegediend. Rauwe brocolli zorgt er voor dat de ontwikkeling van prostaatkanker vertraagd wordt. Volgens professor John Erdmann verminderen mannen het risico van prostaatkanker met veertig procent als ze ook regelmatig verse tomaten eten.

Vooral van het bestanddeel lycopeen in de tomaten is bewezen dat het als anti-oxydant schadelijke stoffen in ons lichaam afbreekt. Het Nederlandse 'Harvest of Health' specialiseerde zich als telersvereniging in dergelijk functioneel voedsel en was in december nog te gast in de REO-veiling in Roeselare. Daar organiseerde het Innovatiesteunpunt een thema-avond rond 'groenten met een toekomst in de keten'.(MP)

Bron: Belang van Limburg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen