MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tomaten en aardappelen aan één plant? Dat lijkt wel toveren!

7555 x gelezen
Petra M. door Petra Molenaar • Vrijdag 5 April 2019 Volg Petra M.

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met PICK-&-JOY.

De Pick-&-Joy® Potatom is een unieke en verrassende tomaat-aardappelplant en daardoor een must have voor in je moestuin of op je terras. Deze bijzondere plant produceert namelijk zowel tomaten als aardappelen!

De Potatom vraagt om iets meer uitleg dan de andere Pick-&-Joy®-groenteplanten. De Potatom koop je in jouw tuincentrum als halfwas product, dus je koopt deze plant zonder vruchten. Je zult de Potatom dan ook eerst zelf moeten verzorgen voordat je kunt genieten van de heerlijke tomaten én aardappelen. Een mooie en leuke uitdaging!

 

Kweektips tomaat-aardappelplant

Natuurlijk geven wij je kweektips om het beste uit de Potatom te halen. Poot na aanschaf de Potatom over in een grote pot of – bij voorkeur – in de volle grond. Dit kan zowel buiten in de moestuin als binnen in een kasje. Gebruik een stok voor extra ondersteuning van de plant en bindt deze vast aan de draad. Neem dieven aan de tomatenplant weg en verwijder aardappelscheuten boven de grond. Staat de Potatom in een kasje? Tik dan geregeld tegen de tak of bloemtros om de bestuiving te stimuleren. Na 8 - 10 weken kan het oogsten van de tomaten beginnen!

 

Tomaten oogsten én aardappelen rooien

De Potatom produceert circa 80 à 100 cocktailtomaten. De cocktailtomaten zijn goed van smaak, gezond en hebben een stevige bite. Aan het einde van het seizoen, wanneer alle tomaten geplukt zijn, knip je de steel af en laat je het gewas even een aantal weken met rust. Zo rijpen de aardappelen goed af onder de grond. Na 10-14 dagen kan het rooien beginnen. Woel de grond voorzichtig los en ontdek de ultieme beloning. Je kunt namelijk 2 á 3 kg aardappelen rooien! De aardappelen zijn van het bekende ras Allias, een vastkokende, gele aardappel van klein tot middelgroot formaat. Ze zijn vastkokend en goed van smaak. Eet smakelijk!

 

Lees verder op PICK-&-JOY »

5 reacties

 • Annemie C. Annemie C. Leuk als je geen grote tuin hebt
  Vrijdag 5 April 2019 om 10:02
 • Armand V. Armand V. Ongelooflijk!!!
  Vrijdag 5 April 2019 om 10:33
 • Jet v. Jet v. leuk idee die combi
  Vrijdag 5 April 2019 om 13:09
 • Patrick M. Patrick M. Wat een leuke prijs!!!
  Vrijdag 5 April 2019 om 16:31
 • Yolanda V. Yolanda V. Ongelooflijk, tomaat en aardappel samen! Geweldig
  Zaterdag 6 April 2019 om 11:10

Log in om een reactie te plaatsen