MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tropische verrassing in een potje

333 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Tropische verrassing in een potje


Nu het buiten warmer wordt, is het heerlijk om in de tuin of op je balkon of terras aan de slag te gaan. Mooie potten kiezen en kleur aanbrengen is een dankbaar werkje. Er zijn veel manieren om potten en bakken op het balkon of terras te vullen en de keuze uit zomerbloeiers is enorm. Voor mensen die er echt iets bijzonders van willen maken, is er een heel eenvoudige manier om in een handomdraai de meest prachtige accenten aan te brengen. Er zijn namelijk diverse exotische zomerbollen als Calla’s, lelies en Dahlia’s die kant en klaar in potjes te koop zijn. Je hoeft ze alleen nog maar in een sierpot naar eigen smaak te plaatsen en een exotische zomer kan beginnen.

 

                clip_image001(803).jpg

Gemak De bloemen van deze zomerbollen zijn echte tropische verrassingen, die je in het wild alleen in exotische landen vindt. Het zijn echte blikvangers op het Hollandse balkon of terras en dat zonder enig geduld. Eigenlijk zijn de zomerbollen-op-pot de zomerse varianten van de bloembolletjes-op-pot zoals hyacinten, narcissen en blauwe druifjes die we in het voorjaar vaak in huis halen. Deze zomerbollen kun je tot laat in het seizoen kopen en zijn met name geschikt voor buiten.  

Vergeten? Wanneer je bent vergeten om zomerbollen te planten in de tuin, dan kun je deze zomerbollen-op-pot ook altijd tussen de vaste planten in de volle grond zetten.  Zo heb je in een handomdraai kleur wanneer de vaste planten uitgebloeid zijn of op een opvallend plekje waar nog niets staat.  Ook combineren ze prachtig met eenjarige zomerbloeiers en is het mooi om deze bij elkaar te planten in een pot. Dat is nu echt ‘gemakstuinieren’!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen