MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer : brons cat. > 1000 m2

737 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Organisch langs de waterkant Brons in de categorie tuinen groter dan 1000 m2 I & S Tuinaanleg/ Herentals


 foto_480.jpg

Organisch langs de waterkant 

Zowel de voor-, zij- als achtertuin bij deze centraal op het perceel gebouwde nieuwbouwwoning ondergingen een drastische vormverandering. De heraanleg gebeurde evenwel met voldoende respect voor de omliggende bestaande beplanting die de nodige privacy garandeert.

In de voortuin ruimde het gazon plaats voor een speelse bestrating uit mozaïek en kleiklinkers. Het pad slingert zich doorheen de lage beplanting een weg naar de voordeur en leidt ons links in een boog om de woning. Het pad rechts van de woning gaat onder een pergola met blauweregen langs hoge snoeivormen en hagen naar de achtertuin. Achter deze hagen is ruimte voor het wegbergen van huishoudelijk afval.

In de achtertuin speelt een organische siervijver die naadloos aansluit op het gazon een centrale rol. Een borrelsteen langs de vijverrand, verlicht met een opvallend armatuur, zorgt voor rimpels op het wateroppervlak. De bestrating bestaat uit diverse materialen zoals mozaïek, kleiklinkers en arduintegels. Deze lopen speels in elkaar over en monden uit op een lichte grindverharding die de randen van de siervijver volgt en je dieper in de tuin loodst. Het grindpad leidt langs een kleine waterval en een onder moerasplanten verborgen lavafilter naar een hardhouten terras achteraan in de tuin. Dit terras is via enkele brede stapstenen over het water rechtstreeks en visueel verbonden met het terras achter de woning.

Halfhoge hagen van buxus en taxus accentueren de speelse vormgeving en bieden steun aan de diverse plantenborders. Enkele nieuw aangeplante bomen geven de tuin extra schaduw en camoufleren tevens de omliggende woningen. In de borders treffen we tal van vaste planten, rozen en enkele ronde snoeivormen die de tuin jaarrond vorm en kleur moeten geven. De borders zijn ook voorzien van een automatische beregening. Achteraan in de tuin kan je via een poortje een korte wandeling maken in een schaduwrijk naaldbos. Enkele doorheen de tuin geplaatste onopvallende verlichtingsarmaturen en grondspots zorgen ’s avonds voor een verlengde buitenervaring.

 foto(7).jpg

In gesprek met Ivan Scevenels 

Deze vaste waarde in de wedstrijd van de Vlaamse Tuinaannemer leerde zijn stiel grotendeels bij zijn eerste werkgever. Als tuinaannemer uit Herentals maakt hij elke dag wel een beetje een droom voor iemand waar, al vindt hij dat het beroep doorheen de jaren steeds technischer geworden is. Of er niet een project is dat hij zeer graag zou willen realiseren? “Niet echt,” antwoordt Ivan Scevenels me. “Ik vind me in elke stijl en elke materiaal. Een grote of kleine tuin maakt me niet uit zolang het ontwerp en de te gebruiken materialen maar perfect aansluiten bij de woning en de verwachtingen van de klant. Als ik toch eerlijk moet zijn, heb ik wel een passie voor warme sferen en rustieke materialen. Een tuin moet je kunnen voelen en hij moet je een goed gevoel geven.”

Gevraagd naar zijn favoriete planten, vertelt hij me dat bomen in het algemeen veel meer aandacht verdienen. ”Ze zijn een graadmeter voor de tuin en kunnen je heel veel vertellen,” aldus Ivan Scevenels.

Zijn advies naar particulieren en andere tuinaannemers toe luidt: “Gebruik steeds duurzame materialen en planten zodat je tuin de investering meer dan waard is.”

I & S TUINAANLEG bvba Wolfstee 5/2 2200 Herentals Tel. 014 51 46 25

[fotoboek=54]


• Acht vragen aan de tuinaannemer
 

1. Voor welk droomproject zou je al je huidige opdrachten laten vallen? Of welke tuin zou je graag eens willen vormgeven? Een project in uitvoering wil ik nooit laten vallen. We hebben elke dag wel een beetje te maken met een droom. Zowel stijl, oppervlakte als de te gebruiken materiaal vind ik niet zo belangrijk zolang het ontwerp en de te gebruiken materialen maar perfect aansluiten bij het gebouw en de verwachtingen van de klant. Als ik echt eerlijk moet zijn heb ik wel een passie voor warme sferen en rustieke materialen. Een tuin moet je kunnen voelen en moet je een goed gevoel geven.

2. Als je terugkijkt naar je beginjaren, zie je dan een grote evolutie voor jezelf? Er is wel een evolutie. De projecten die we nu uitvoeren zijn veel technischer en bovendien hebben we ook veel meer te maken met totaalprojecten.

3. Welke personen hebben je het meest beïnvloed in je werk? Mijn eerste werkgever die me toch grotendeels de vakkennis meegegeven heeft. 

4. Welke plant (of plantengroep) verdient volgens jou meer aandacht en waarom? Bomen in het algemeen. Ze kunnen je zo veel vertellen

5. Welk beroep zou je uitgeoefend hebben als je geen tuinaannemer was geworden en waarom? Praktijkleerkracht. Het heeft me altijd wel geboeid om iemand iets bij te brengen.

6. Welke raad zou je aan een beginnende tuinaannemer willen meegeven? Wil niet te veel maar doe het goed.

7. Een tuinaannemer is steeds aan het werken in andermans tuin. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit? Een aantal dagen even weg zodat je alles even kan vergeten en dan een paar dagen in eigen tuin genieten met vrienden en familie.

8. Gouden tip van de tuinaannemer Mijn advies is steeds gebruik duurzame materialen en planten zodat u tuin een echte investering waard is. 

[reacties]

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen