MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer : Zilver in cat.

1058 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Rust in eenvoud Zilver in de categorie tuinen kleiner dan 250 m2 Tuinen Heylen - Tielen


 foto440.jpg

Rust in eenvoud 

Creëer een tuin die gericht is op genieten. Zo luidde de initiële wens van de opdrachtgevers. Graag hadden ze ook een waterpartij, meer zitgelegenheid, een grote diversiteit van planten en, niet onbelangrijk, brede, verharde paden zodat de kleinkinderen naar hartelust in de tuin kunnen spelen.

In de achtertuin ligt grenzend aan de achtergevel een ruim terras in Belgische blauwe hardsteentegels. Een deel van dit terras krijgt schaduw van een smeedijzeren pergola waarlangs enkele klimmers (o.a. Wisteria sinensis en Clematis) zich een weg naar boven hebben gebaand. De hoofdrol in deze tuin is echter weggelegd voor een strak vormgegeven waterkanaal uitgevoerd in blauwe hardsteen. Deze waterpartij vertrekt centraal vanaf het terras en deelt de tuin visueel in tweeën. Doordat ze zich 50 cmboven het maaiveld bevindt, kunnen de randen tevens dienen als zitmuurtje. Het klaarheldere water krijgt een continue filtering via een systeem van drainagebuizen en een diepe laag substraat op de bodem van het waterkanaal. Langs het verhoogde waterkanaal ligt een klinkerpad dat ruim de mogelijkheid biedt om in de tuin rond te gaan.

De omkadering van de ganse tuin bestaat uit reeds aanwezige coniferen (Cypressocyparis leylandii) die zorgen voor de nodige privacy en een intiem kader creëren voor de diverse borders. Deze bestaan uit halfhoge parterres omzoomd met buxushaagjes en beplant met tal van bodembedekkers en Rosa ‘Schneewittchen’ voor een bloemrijk effect. Links en rechts in de borders vinden we ook een druif op stam aan de voet begeleid van geurende lavendel. Karaktervolle snoeivormen van haagbeuk, buxus en taxus, samen met diverse decoratieve heesters (o.a. Hydrangea arborescens ‘Annabelle’, H. paniculata ‘Limelight’, Buddleja alternifolia en Viburnum tinus) en vaste planten geven een eigen toets aan de tuin. Enkele bomen (o.a. Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’) zorgen voor schaduwplekken in de tuin. Achteraan koestert een zitbank zich tegen hoge siergrassen. Sfeervolle tuinverlichting, een rijke verzameling tuinkunst en jonge bonsai maken het plaatje voor deze natuur- en cultuurminnende tuineigenaars compleet.

[fotoboek=49]

 foto(4).jpg

In gesprek met Emmanuel Heylen 

Deze gepassioneerde tuinaannemer en -ontwerper uit Tielen neemt voor de tweede keer deel aan de wedstrijd van de Vlaamse Tuinaannemer. Vijftien jaar geleden startte hij met het bedrijf Tuinen Heylen. Een combinatie van passie, doorzettingsvermogen en veel hard werken hebben het bedrijf groot gemaakt. Emmanuel Heylen: “Het grote verschil tussen de beginfase en nu is dat doorheen de jaren een zeker vertrouwen in onze activiteiten is gegroeid waardoor we boeiende en mooie projecten mogen en kunnen realiseren. We hebben een brede interesse, gaande van openbaar groen en natuurontwikkelingsprojecten tot schitterende creaties voor particulieren. Volgens Emmanuel Heylen verdienen inheemse bomen en heesters veel meer aandacht in de tuin. “Ze bieden tal van toepassingsmogelijkheden en zijn perfect aangepast aan de plaatselijke omstandigheden. Daarnaast hebben ze een grote ecologische waarde en dragen ze hun steentje bij tot de biodiversiteit.” Aan deze rot in het vak durven we advies vragen voor aanstormend tuinaannemerstalent. Emmanuel Heylen: “Volgens mij vormen vakkennis, kwaliteit, duurzaamheid en correctheid de basis voor een degelijke onderneming. Wanneer je je job met hart en ziel doet, dan komt de rest vanzelf. Onze bedrijfsslogan luidt niet voor niets: ‘Tuinen Heylen: waar hand, hart en hoofd samengaan’.”

Tuinen Heylen Prijstraat 5 2460  Tielen Gsm 0495 21 99 60

Plantenlijst voor dit project 


• Bomen
Acer palmatum 'Atropurpureum' Amelanchier lamarckii Carpinus betulus 'Fastigiata ' Gleditsia triacanthos 'Sunburst' Malus hopa Pyrus salicifolia 'Pendula' 


• Vaste planten - Heesters
Anemone x hybrida 'Honorine Jobert' Buddleja alternifolia Buxus sempervirens Ceanothus x delilianus ' Gloire de Versailles' Clematis viticella 'Blue Boy' Hamamelis mollis Helleborus niger Hydrangea arborescens ' Annabelle' Hydrangea paniculata 'Limelight' Lavandula angustifolia ' Dwarf Blue' Macleaya cordata Nandina domestica Pachysandra terminalis ' Green Carpet ' Parthenocissus tricuspidata ' Veitchii' Rosa 'Schneewittchen' Taxus baccata Viburnum bodnantense ' Dawn' Viburnum tinus Vinca minor Vitis vinifera Wisteria sinensis 


• Grassen
Miscanthus sinensis 'Giganteus' Miscanthus sinensis 'Gracillimus'

[reacties]

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen