MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud cat 250 - 1000 m2

811 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

GRENZELOOS SNOEIPLEZIER Goud in de categorie 250 - 1000 m2 Kurt Trenson - Zomergem


trenson_490.jpg Uit de vele hagen en snoeivormen in dit project in Zomergem spreekt een duidelijke passie voor snoeien van de tuineigenaar/tuinaannemer. Hoewel het natuurlijk schoon vervat zit in strakke structuren en een georchestreerd lijnenspel, geven speelse accenten een hoogstpersoonlijke toets aan deze onderhoudsintensieve tuin. 

Strakke lage hagen en bolronde bollen van buxus vergezeld van twee hoge beukenkegels zorgen er voor dat de voortuin een duidelijke winterstructuur vertoont. Enkele lage vaste planten, rozen op stam en een gele trompetboom geven deze voortuin ook in de andere seizoenen voldoende variatie op groen. Over een brede oprit uit zandsteen is ook de achter de woning gelegen garage vlot bereikbaar.

De achtertuin betreden we via een smeedijzeren hek dat volledig omsloten is door bont gekleurde klimop. Halfhoge strakke buxushagen en kegels vormen de grenzen van het grintpad dat naar de tuin achter de woning leidt. Daar treffen we een blauwstenen terras in het verlengde van de woning. Een bolvormige Catalpa bignonioides ‘Aurea’ biedt enige schaduw aan de zonnekloppers op het terras. Naast het terras bevindt zich een kleine koivijver die met ronde keien is afgewerkt. Het brede, centrale grasperk strekt zich tot diep in de tuin. Twee bogen met aan de voet van de eerste een buxusbol geven nog meer diepte aan het perceel. Op het eind van de zichtas staat een houten tuinbank.

De met lage hagen omgrensde borders zijn beplant met tal van vaste planten die zich tijdens de zomermaanden voornamelijk met roze, blauwe en paarse bloemen tooien. De voorliefde voor de snoeischaar toont zich in diverse snoeivormen. Ook de kinderen mogen zich tussen het vormgegeven groen naar hartelust uitleven. Zij beschikken o.a. over een klimrek waarin onderaan enkele konijnen huizen. Deze langorige zoogdiertjes beschikken ook over een mobiel buitenverblijf waarmee ze al knabbelend over het grasperk kunnen rollen. Hoewel vooraan in de tuin hoge hagen de wind en nieuwsgierige blikken weren, is achteraan in de tuin bewust gekozen voor wijdse openingen op het omliggende weidelandschap.  

fotoboekok(1).jpg[fotoboek=62]   

Kurt Trenson Haagstraat 14E 9930 Zomergem Tel.: 09 372 50 89 GSM: 0476 01 30 97 katrien_haers@hotmail.com

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen