MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud in cat. + 1000 m2

1322 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Innig omhelsd door groen Goud in categorie: > 1000 m2 Stefaan Brouckaert - Roeselare


foto 500 bb.jpg

Grote veranderingen moesten er gebeuren in deze tuin van een familie in Oudenburg. Men kampte er met waterproblemen en ook de muren van de woning leden hieronder. Enkele grote bomen en her en der een waardevolle solitair kregen een bestemming in het nieuwe tuinplan.

De voortuin die zich breed voor de woning strekt, is mee betrokken in het volledige tuinplan. Hij kreeg het gezelschap van een halfhoge hulsthaag die langs beide zijden ruimte biedt om de oprit te betreden. In cilinders geschoren steeneiken zijn de majestueuze heersers in de hoogte, terwijl een lage beplanting van bodembedekkers, hortensia’s en kosterrozen, al dan niet ingebed in een buxusstructuur, zich om de onderste regionen bekommert.

De achtertuin en garage zijn gemakkelijk te betreden via een oprit die in een breed gebaar toegang biedt aan wagen en tuinmaterieel. In de achtertuin zijn diverse blikvangers voorzien. Enerzijds is er de centraal gelegen niervormige vijver met tal van waterplanten en ruim houten zonneterras. Anderzijds zorgen solitaire bomen, hoge hagen en enkele houten pergola’s in boogvorm voor diepte en structuur. Alom geniet men privacy door een hoge haag van leiperen. Op ooghoogte zijn ook groenblijvende liguster- en  hulsthagen op een speelse wijze herhaald en zelfs onderbroken zodat de tuin nog ruimer oogt en steeds uitnodigt om de verschillende tuinkamers te bezoeken. Het uitgestrekte gazon versterkt het ruimtegevoel. De lagere beplanting is zeer gevarieerd en in optimale conditie. Dat komt op conto van de tuinaannemer die zowel zomers als ’s winters de nodige tuinwerkzaamheden uitvoert.

Omwille vanhet gebruik van een minder courant, veelzijdig en zeer geslaagd plantensortiment kreeg dit project naast goud in de categorie ‘tuinen groter dan 1000 m²’ ook de onderscheiding van BEST-select, een organisatie van boomkwekers die zich engageert om kwaliteitsvolle nieuwigheden te ontwikkelen en onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

fotoboekok(1).jpg[fotoboek=75]   
 

Stefaan Brouckaert bvba R. Brouckaert & zn Hagedoornweg 1 8800 Roeselare 0478 30 33 30 brouckaert.tuinen@skynet.be

foto_stefaan.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen