MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud in cat. 250-1000 m2

1573 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een tuin met een staartje Goud in categorie: 250 - 1000 m2 Chris Van Damme - Moerbeke


foto500b.jpg

Zijn aparte vorm dankt deze tuin in Oostakker aan de Vlaamse verkavelingswoede. De voortuin leunt nog breed aan tegen de woning, maar achteraan bleef slechts een spits groen staartje over dat voornamelijk de oprit naar de achterliggende garage herbergt. Toch wist de tuinaannemer in zijn ontwerp alle wensen van de tuineigenaars te verwerken en een intiem gezicht te geven aan deze klassieke tuin.

Aan structuur en geborgenheid is in deze middelgrote tuin geen gebrek. Een twee meter hoge cypreshaag omarmt het perceel en krijgt in de hoogte het gezelschap van geleide moeraseiken. Het lijken wel de toeschouwers van de groene bühne die erachter schuilgaat. Het gazon spreidt er zich namelijk als een open halfrond voor de woning. Een modern kunstwerk gaat er in dialoog met een houten tuinbank aan het andere eind van de grasvlakte. Een brede lage taxushaag zorgt voor de nodige wintergroene structuur, terwijl diverse vaste planten tijdens de zomermaanden erachter het kopje mogen opsteken. Enkele snoeivormen op stam zijn als hoge lantaarns ingeplant in de omringende taxus- en buxushaag. Vijf stapstenen in het gazon verbinden de houten tuindeur met een eerste terras langs de woning. Enkele treden lager en omgeven door geurende rozenstruiken en bloeiende lavendel ligt een zonneterras in grint met plaats voor enkele ligzetels. Via een groene doorgang in de beukenhaag bereiken we de voordeur. Deze biedt zicht op de tweede toegang tot het perceel. Hier zwerven op de oprit stapelingen buxusbollen om het harde klinkerpad enigszins te breken. Het brede bladerdek van een Catalpa biedt enige beschutting aan de vaste beplanting.

Tegen de woning leunen enkele klimplanten. Een breed klinkerpad buigt af langs de perceelsgrens en leidt tot diep in de tuin naar de achterliggende garage. Vlak achter de woning ligt een schaduwterras in blauwe hardsteen. De buxusparterres bij het terras en een bloeiende border in blauw en wit vernauwen de blik en doen je ver uitkijken over het gazon. Een houten pergola achteraan in de tuin is bekleed met stevige klimrozen en frêle hemelbloeiers. Moeiteloos overbrugt hij de oprit en verbindt deze met de zomerse border langs het grasperk. Op diverse plaatsen in de tuin is stemmige, maar ook functionele verlichting voorzien.

 

Chris Van Damme

Groenrijk Van Damme Ledestraat 14 9180 Moerbeke 0496 21 71 69 info@groenrijk-vd.be

foto.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen