MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud in cat. -250m2

697 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Babylon in Lokeren Goud in categorie: < 250 m2 Guy De Roose - Zulte


foto_500(1).jpg 

Wie dacht dat een tuinterras steeds sober en enigszins saai moet zijn, is eraan voor de moeite in Lokeren. Op de eerste verdieping van een winkelpand word je er namelijk overdonderd door onvoorstelbaar stijgend en hangend groen dat de vergelijking met de hangende tuinen van Babylon glansrijk kan doorstaan.

Slechts 130 vierkante meter meet dit tuinterras dat reeds aangelegd werd in 1982. Nooit waren er problemen met insijpelend water of een falende dakconstructie. De tuinaannemer heeft hier wellicht een van zijn mooiste stempels gedrukt en de sfeer van een achtertuin naar een hoger niveau getild.

Dit tuinterras is toegankelijk via een kleine Victoriaanse veranda. Vlakbij ligt een breed terras in blauwe hardsteen dat uitgeeft op een pad in hetzelfde materiaal. Dit pad leidt de bewoners rond langs fleurige sneeuwwitte en zachtroze rozen op stam, onder houten pergola’s begroeid met blauwe regen en klimrozen door. Vlakbij de woning ligt een kleine, borrelende waterpartij. Lage buxushagen en grijze houten stammen houden het groen stevig in het gareel. Enkele dakkoepels liggen verborgen tussen o.a. hemelsleutel, diverse siergrassen, witte Afrikaanse lelies en vaste geraniums. Achteraan staat een kleine berging die haast volledig bekleed is met wilde wingerd. Verderop langs het tuinpad kan worden uitgerust op een houten tuinbank die geruggensteund wordt door een muur van klimop en geurige Lonicera. Enkele tuinkruiden verraden de aanwezigheid van een barbecuestel. De veelheid aan bloeiende planten schenkt deze tuin een geurig en kleurrijk pallet. Ook qua bladvormen is de diversiteit groot. Het is moeilijk te geloven dat alle planten slechts tien centimeter grond voor hun wortels ter beschikking hebben. Het Bijbelse wonder is hier dus wel degelijk geschied.

fotoboekok(1).jpg[fotoboek=72]   
 

Guy De Roose bvba Tuinarchitect De Roose Gaverbeekstraat 3 9870 Zulte 0475 73 34 42 guyderoose@telenet.be

guy de roose.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen