MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud in cat. Jong Talent

1226 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Tussen wolken van groen Goud in categorie: Jong talent Bart Monbaliu- Roksem (Oudenburg)


foto_500.jpg

 

Een stevig verankerde smeedijzeren poort verleent de enige toegang tot dit domein in het bosrijke Varsenare. Tussen de spijlen door wordt je al een blik gegund op een statige villa die baadt in het groen.

Puur vakmanschap typeert de brede oprijlaan waarin duizenden kasseien de koppen bij elkaar hebben gestoken tot een volkomen vlak geheel. Twee smeedijzeren lantaarns laten aan de voordeur hun stralen schijnen over twee bolronde buxusvormen. Enkele stappen verder leidt een graspad tussen wolken van buxus naar een groot grasveld. Struikmassieven langszij moeten de woning doen vergeten en verzachten de overgang naar het omliggende bos. Een smal pad in kleiklinkers volgt de contouren van de woning en brengt de bewoners zonder enige kleerscheuren van het ene zonneterras naar het andere. Achter de woning pronkt een hardstenen tafel op een vierkant terras in blauwe hardsteen. Hier steekt uit de groene buxuswolken een solitaire Gymnocladus de kop op. Met zijn nog ranke stam moet hij later de blikken doen verbleken. Een halfhoge hulsthaag slingert zich in bochten langs de graskant. Erachter vinden we massieven van rododendrons, half overschaduwd door hoge bomen. Enkele solitaire struiken, hoge eiken en krentenbomen bereiden er jaar na jaar een Indian Summer voor. Naast de woning brengt een rechtlijnig klinkerpad je naadloos terug naar de brede toegangsweg. Tussen de gevarieerde lage beplanting spreiden slechts enkele krentenboompjes hun takken tot in de hoogte. In een hoek van de woning mag op termijn een klimhortensia dromen van eenzelfde doel. Het groen primeert hier steeds en leidt perfect de blikken af van dit imposante landhuis.

 

fotoboekok(1).jpg[fotoboek=71]   

Bart Monbaliu Tuinonderneming Bart Monbaliu Zeeweg 106 8460 Roksem (Oudenburg) 0478 60 72 17 tuinondernemingmonbaliu@hotmail.com

bart monballiu.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen