MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud in categorie -250 m2

1539 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Het zoetste buitenleven Goud in categorie: -250 m2 Michael Soetemans - Stekene


soetemans500.jpg

Wie binnentuin zegt, denkt misschien aan een krap bemeten binnenkoertje met schaarse beplanting en oude, hoge muren. Niets is minder waar ten huize van tuinaannemer Michael Soetemans. Zijn binnentuin ademt groen, oogt jaarrond aantrekkelijk en straalt volop levenslust uit dankzij een centrale waterpartij. In deze royale binnentuin in Stekene valt je blik nooit op onverzorgde tuinmuren. Het omringende groen biedt bovendien volop privacy en voegt zowel in de hoogte als in de diepte een extra dimensie toe.

Dit tuinontwerp is opgebouwd rond een centraal gelegen rechthoekige waterpartij. Vlakbij de keuken ligt een ruim terras in lichtbruine kleiklinkers. Van hieruit vertrekt een hardhouten pad over het water naar een tweede terras. Ook hier is gekozen voor een verharding in zachte kleuren: grote, lichtgrijze tegels (loftstone) en zandkleurige kiezel toveren er steeds de zon op je gezicht. Dit tweede terras wordt geaccentueerd door twee hoeken van halfshoge taxushagen. Verrassend is hier gekozen voor een solitaire bosbes die met zijn grillige takken, overheerlijke bessen en prachtige herfstverkleuring elk seizoen weet te bekoren. Achter de halfhoge taxushaag mogen pluimhortensia's (Hydrangea paniculata 'Limelight') hun limoen- tot crèmewitte bloemtrossen in de hoogte steken.

Achteraan koestert een lichtjes verhoogd grasperkje zich in de schaduw van een notelaar. Een border met lage vaste planten (Salvia nemorose 'Blaukönigin', Anemone tomentosa 'Abadura', A. hupehensis 'Praecox', Geranium phaeum 'Album') en enkele bolgewassen (Tulipa 'Holland Chic' en Allium aflatunense) biedt elk jaargetij een andere aanblik. Diepte en structuur worden aangereikt door een zwevende haag van haagbeuk die tevens een aangenaam microklimaat en voldoende geborgenheid biedt voor de bewoners. Tussen water en kleiklinkerterras hebben twee lage buxusmassieven met bollen postgevat. Zij zijn de wintergroene blikvangers van deze attractieve en speelse binnentuin. Met accentverlichting krijgt deze tuin ook bij valavond een zeer feeërieke uitstraling.

fotoboekok(1).jpg[fotoboek=81]   
 

a__-_michael_soetemans.jpg

Michael Soetemans Tuinen Soetemans Stekene 0476 43 67 54 michael@tuinen-soetemans.be

 


Plantenlijst

*Bomen en heesters

Carpinus betulus hoogstam 14/16

Taxus baccata 80/100 & 180/200

Buxus sempervirens (massief met bollen)

Juglans sp. (bestaande boom)

Hydrangea paniculata 'Limelight'

Osmanthus burkwoodii (in wolken)

Fagus sylvatica

Vaccinium corymbosum

*Vaste planten en bollen in soorten:

Allium aflatunense

Tulippa ‘Holland Chic’

Salvia 'Blaukonigin'

Anemone tomentosa 'Albadura'

Anemone hupehensis 'Praecox'

Geranium phaeum 'Album'

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen