MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud in de categorie + 1000 m2

2080 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Speelse logica Goud in de categorie: + 1000 m² Ivan Scevenels - Herentals


schevenels500.jpg

Bij deze modernistische witte villa in Mol past geen bombarie, maar een strakke en minimalistische tuin die zich als een kader om de woning schikt. Met respect voor de bestaande bomen gaf Ivan Scevenels vorm aan een logisch tuinplan dat, ondanks zijn strakke vorm, een duidelijk speels karakter heeft. 

Soberheid en eenvoud sieren de voortuin die een strak grondplan kreeg, ingevuld door parallelle stroken van polybeton en buxusvlakken. Als bindmiddel kregen ze het gezelschap van blauwwit geaderde kiezel die in een stevige basis van grindstabilisatoren werden vervat; een praktische en ecologische keuze. Ronde buxusbollen steken hun kop op in de groene vakken, terwijl een kubistisch beukenbosje zich in de hoogte toont. Enkele eiken aan de straatkant bleven behouden, maar werden gesnoeid zodat hun natuurlijke elan perfect past in het strakke voorplan. Achter een van deze eiken staat haast onopvallend op een hoge inox paal een bewakingscamera die zowel het huis als het brede pad langszij in het oog houdt. Een strakke houten wand verbergt de parkeerplaats langs de voorgevel en zet het lijnenspel in de hoogte verder.  

Langszij vormen diverse beukennissen het podium voor een fietsenstalling en enkele buxusbollen. Naar achteren toe versmalt het pad tussen brede paarse lavendelborders. Via een solide deur in de houten tuinmuur bereiken we de achtertuin die voornamelijk gedomineerd wordt door een grasperk. Stroken van siergras (Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’) verbinden het gazon met het bosgedeelte. Een hardhouten terras en zwembad krijgen er beschutting en privacy van een houten wand. Voor het terras tegen de woning opteerden de klanten voor dezelfde basalttegel als binnenshuis. Het schaduwrijke bosgedeelte is het speelterrein van de kinderen. Zij kunnen er zich uitleven op een trampoline, een skateramp en een basketbalterreintje. Helemaal achteraan kunnen de kippen lustig hun deel van het bos proper scharrelen. De gulden middenweg tussen de rustige landelijke omgeving en de harde moderne architectuur is hier perfect bewandeld.

 

a_-_ivan_scevenels.jpg

I&S Tuinaanleg bvba

Ivan Scevenels 2200 Herentals M 0495 38 79 46 info@ienstuin.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen