MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Brons in de categorie < 250 m2

6535 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Kleine tuin ( 6 x 10 m) bij een rijhuis. Zorgen voor voldoende privacy

Tuinaannemer en ontwerp Duo Verde (Jeroen Verheyen) Van de Wiellei 162 - 2930 Brasschaat gsm 0474 57 88 82 www.duoverde.be


Een tuin die de nodige privacy geeft, voldoende groen maar geen gazon en onderhoudsvriendelijk. Tuinarchitect Jeroen Verheyen bedacht dit ontwerp voor een kleine tuin bij een rijhuis.

verheyen_400_3.jpg


• Om de privacy te garanderen bekleedde Jeroen de erfafscheiding met klimop (Hedera helix). Vóór deze klimop werden ook nog eens 33 stuks Fagus sylvatica geplant. De kronen werden in vorm geknipt. Achteraan de tuin werd een haag van Taxus baccata voorzien. Door de klimop en de taxus blijft de privacy ook in de winter gegarandeert. Ook de Fagus verliest niet volledig zijn blad.


verheyen_400_4.jpg


•  Bij het huis werd een leefterras voorzien, aangelegd in klinkers 'Antraciet' in halfsteenverband. Aan de voet van de beukenbomen werd een rij Pennisetum alopecuroides 'Hameln' voorzien.

verheyen_400_5.jpg


• Voor de verharding werd dolomiet 0/5 gekozen. Een golvende border werd gemaakt van cortenstalen platen. Om het rustig te houden werd voor de beplanting van deze border gekozen voor één soort siergras: Luzula sylvatica. Twee meerstammige Acer davidii zorgen voor hoogte en diepte. Aan de stam is verlichting voorzien zodat deze 's avonds ook hun meerwaarde tonen.

verheyen_400_2.jpg

verheyen_400_1.jpg

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen