MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud in categorie < 250 m2

1394 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: stadstuin in hartje Brussel. Tuin bij dokterspraktijk. Rijwoning

Tuinaannemer en ontwerp: Charlier Tuinen - Overijse

 

Frederic Charlier en zijn team kregen de opdracht om een stadstuin aan te leggen in hartje Brussel bij een dokterspraktijk. Bedoeling was dat zowel de patiënten in de wachtzaal op het gelijkvloers, als de bewoners zelf vanuit de woonkamer op de eerste verdieping, konden genieten van een mooi en rustgevend uitzicht.


Grenzend aan de woning werd een terras aangelegd in blauwe hardsteentegels (60 x 120 x 5cm), waar het gezin samen met vrienden heerlijk kan genieten, eten en uitrusten. De verharding in de tuin werd uitgevoerd in dolomiet 5/15.
vijver_wachtzaal.jpg 

• Een meterslange (12 x 1,2m) verhoogde waterpartij zorgt voor een rustgevend element. Deze waterpartij loopt bijna over de ganse lengte van de tuin en wordt enkel op het einde even onderbroken door een 'eilandje' dat werd beplant met : Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’  (5/m2) met daartussen ook  Allium ‘Purple Sensation’. (3/m2) 
zicht_verdieping.jpg 

• Zicht op de tuin vanuit de woonkamer op de eerste verdieping
vijverbeplanting.jpg 

• De beplanting langs deze waterpartij bestaat uit blokken: -Helleborus argutifolius -Anemone ‘Köningin Charlotte’  5/m2 -Anemone ‘Honorine Jobert’ 5/m2 -Allium ‘Purple Sensation’ (3/m2)

De herhaling van deze blokbeplanting zorgt voor een mooi ritme.• De gebruikte waterplanten in de vijver zijn: -Aponageton distachyos -Nymphaea ‘Marliacea Albida’ -Nymphaea ‘Gladstoniana’ -Ceratophyllum demersum -Elodea canadensis -Myriophyllum spicatum -Stratiotes aloides’


zitblokken.jpg 

• In de tuin duiken kriskras hardhouten zitelementen op waarin ook sfeerverlichting is verwerkt zodat er ook ’s avonds kan genoten worden. 
grassen_13.jpg

• Ook werden ‘eilandjes’ gevuld met siergras Pennisetum alopecuroides 'Hameln’  aangelegd (5/m2) met daartussen Allium ‘Purple Sensation’.
De beplanting bestaat verder uit enkele hamamelissen (Hamamelis mollis) die voor kleur zorgen in de winter, enkele rododendrons ( Rhododendron ponticum) en  een immergroene bol Osmanthus heterophyllus bij het terras.
vijver_peren.jpg

• Tegen de muur vermijden 5 sierperen  Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ de inkijk van de buren. Deze zorgen ook in het voorjaar voor bloei en in het najaar is het genieten van de mooie herfstkleur van het blad.
 

• Het ronde kunstwerk kreeg een plaats in de buurt van twee sierlijke berken die reeds in de tuin aanwezig waren. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen