MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud in de categorie 250 - 1000 m2

2721 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Tuin bij een 'klassieke' villa.

Tuinaannemer en ontwerp: Tuinonderneming Monbaliu bvba  Zeeweg 106 - 8460 Roksem (Oudenburg) gsm 0478 60 72 17 www.tuinondernemingmonbaliu.be


De eigenaars van deze woning in Jabbeke stapten met een duidelijk verzoek naar tuinaannemer Bart Monbaliu : een tuin waarin het goed thuiskomen is na een dag hard labeur. Een tuin met een vakantiesfeer waarin het heerlijk zwemmen is, relaxen en waarin kan geravot worden met de kinderen en waar op tijd en stond ook een poolparty kan plaatsvinden.

voortuin_monbaliu_2013.jpg


• De voortuin moest sober gehouden worden. De verharding werd uitgevoerd met kleiklinkers die bij de gevel van de woning past. Perfect gesnoeide buxusbollen en een klein gazonnetje vervolledigen het visitekaartje voor de woning.

tuinzicht_monbaliu_2013.jpg


• In de achtertuin neemt het zwembad een centrale plaats in. Het is voorzien van een krachtige tegenstroominstallatie zodat de familie aan de conditie kan werken. De waterkwaliteit wordt verzekerd door een automatische chloordosering. 

hoofdterras_monbaliu_2013.jpg


• Het hoofdterras werd aangelegd met verouderde blauwe hardsteen voor een landelijke uitstraling.

loungeterras_monbaliu_2013.jpg


• Het loungeterras werd bekleed met brede padoukplanken die onzichtbaar verankerd werden in de bodem. Ook het terras rond de spa achteraan in de tuin werd met dezelfde planken uitgevoerd. Dit gedeelte werd omgeven door hoge en lage groenstructuren ( Buxus en Prunus lusitanica 'Angustifolia' )die samen met de leibomen (Carpinus betulus) zorgen voor sfeer én geborgenheid.

gazon_monbaliu_2013.jpg


• Naast het zwembad werd ook een goed onderhouden gazonnetje voorzien met voldoende zit- en ligplekjes. Grote en kleine buxusbollen liggen her en der verspreid in de tuin aangevuld met bloembollen, vaste planten, siergrassen en enkele solitaire bomen en heesters. De immergroene buxusbollen en Prunus lusitanica 'Angustifolia, zorgen ervoor dat ook in de winter de tuin aantrekkelijk oogt. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen